מתכון קלאסי לעוגה מושלמת
מתכון פשוט וקל להכנה, מושלם למתחילים במטבח. השילוב של השקדים הטחונים והקוקוס הקרמי יוצר חגיגה של טעמים.
מאת: ליזט יחיאל
המצרכים:
- 4 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- כוס שמן
- כוס מיץ תפוזים
- כוס קוקוס
- כוס שקדים טחונים
- כוס קמח
- 1 אבקת אפייה
אופן ההכנה:
- להפריד ביצים.
- להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף תפוח ולהעביר לקערה אחרת.
- להכניס את החלמונים לקערת המיקסר ולהקציף אותם לתערובת תפוחה.
- להוסיף שמן ומיץ תפוזים ולהקציף כמה דקות.
- להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את הקוקוס, השקדים הטחונים, הקמח ואבקת האפייה.
- לערבב מעט ולכבות את המיקסר.
- להוסיף את החלבונים בתנועות קיפול עדינות.
- לרפד תבנית בנייר אפייה (מלבנית 20/30 או עגולה 26).
- לאפות 45 דקות על 170 מעלות.
סירופ:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
הכנת הסירופ:
- מרתיחים את הסוכר והמים יחד במשך 5 דקות.
- שופכים את הסירופ כשהוא קר על העוגה החמה.
- מפזרים מעט קוקוס מלמעלה.
טיפ: עוגה זו נהדרת לצד כוס קפה או תה. ניתן גם להוסיף לה גלידה או קצפת לקינוח מפנק.
Leave a Reply