עוגת שקדים וקוקוס רכה ונימוחה

עוגת שקדים וקוקוס רכה ונימוחה
3.2/5 - למתכון דירוג של 13 חובבי בישול

מתכון קלאסי לעוגה מושלמת

מתכון פשוט וקל להכנה, מושלם למתחילים במטבח. השילוב של השקדים הטחונים והקוקוס הקרמי יוצר חגיגה של טעמים.

מאת: ליזט יחיאל

המצרכים:

  • 4 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • כוס שמן
  • כוס מיץ תפוזים
  • כוס קוקוס
  • כוס שקדים טחונים
  • כוס קמח
  • 1 אבקת אפייה

אופן ההכנה:

  1. להפריד ביצים.
  2. להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף תפוח ולהעביר לקערה אחרת.
  3. להכניס את החלמונים לקערת המיקסר ולהקציף אותם לתערובת תפוחה.
  4. להוסיף שמן ומיץ תפוזים ולהקציף כמה דקות.
  5. להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את הקוקוס, השקדים הטחונים, הקמח ואבקת האפייה.
  6. לערבב מעט ולכבות את המיקסר.
  7. להוסיף את החלבונים בתנועות קיפול עדינות.
  8. לרפד תבנית בנייר אפייה (מלבנית 20/30 או עגולה 26).
  9. לאפות 45 דקות על 170 מעלות.

סירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים

הכנת הסירופ:

  1. מרתיחים את הסוכר והמים יחד במשך 5 דקות.
  2. שופכים את הסירופ כשהוא קר על העוגה החמה.
  3. מפזרים מעט קוקוס מלמעלה.

טיפ: עוגה זו נהדרת לצד כוס קפה או תה. ניתן גם להוסיף לה גלידה או קצפת לקינוח מפנק.