עוגת תפוזים ארומטית עם סולת וקוקוס

עוגת תפוזים ארומטית עם סולת וקוקוס
2.4/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

חוויה טעימה ועשירה בטעמים שמזכירה את ארומה

מתכון שלוקח את עוגת התפוזים הקלאסית למחוזות חדשים ומרגשים.

מאת: נעמי שושן

העוגה הזו היא שילוב מנצח של מרקמים וטעמים: רכות עסיסית של תפוז, פריכות עדינה של סולת וניחוח טרופי של קוקוס. היא מושלמת לאירוח או סתם כפינוק מתוק לצד כוס תה חם. המתכון קל להכנה ואינו דורש מיומנויות אפייה מיוחדות.

מצרכים

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס סולת
  • 1 סוכר וניל
  • 1 אבקת אפייה

אופן ההכנה

  1. להקציף ביצים וסוכר כמה דקות.
  2. להוסיף שמן ומיץ, ולערבב.
  3. להוסיף את שאר המצרכים ולערבב עד לקבלת בלילה חלקה.
  4. להעביר לתבנית אפייה: סיר פלא, 2 תבניות אינגליש או תבנית עגולה בינונית.
  5. לאפות בערך 50 דקות בחום בינוני (170 מעלות).

הכנת הסירופ

  1. לבשל חצי כוס סוכר עם כוס מים וקצת מיץ תפוזים.
  2. להרטיב את העוגה החמה בסירופ.
  3. לפזר קוקוס מעל.