מתכון של ליאל ערגי
עוגה טעימה ורכה, המשלבת טעמים של תפוזים וריבת חלב עם קוקוס. מושלמת לכל אירוע!
מצרכים:
- 5 ביצים
- 2 כוסות קמח תופח מנופה
- כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- קורט מלח
- 3/4 כוס שמן
- 3/4 כוס מיץ תפוזים טרי (או חלב)
- חצי כוס קוקוס (או חצי כוס שקדים טחונים)
- 2 כפות ריבת חלב
אופן ההכנה:
- להקציף במיקסר ביצים וסוכר לקצף תפוח ובהיר.
- להוסיף קורט מלח.
- להנמיך מהירות ולהוסיף שמן בזילוף בהדרגה.
- להוסיף סוכר וניל ומיץ תפוזים (או חלב) ולערבב.
- להוסיף קוקוס (או קמח שקדים) וקמח תופח ולערבב עד האיחוד (לא לערבב יותר מידי).
- לרכך את ריבת חלב 30 שניות במיקרוגל.
- לצקת חצי מהבלילה לתבנית משומנת (24 ס”מ).
- לזלף מעל ריבת חלב.
- למזוג את יתרת הבלילה מעל ריבת החלב.
- לחמם תנור מראש ל-160 מעלות ולאפות כ-45 דקות.
- לאחר האפייה למרוח מעל העוגה ריבת חלב ולפזר קוקוס.
הערות:
- ניתן להשתמש בחלב במקום מיץ תפוזים.
- ניתן להשתמש בשקדים טחונים במקום קוקוס.
בתאבון!
Leave a Reply