עוגת תפוזים וריבת חלב

עוגת תפוזים וריבת חלב
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של ליאל ערגי

עוגה טעימה ורכה, המשלבת טעמים של תפוזים וריבת חלב עם קוקוס. מושלמת לכל אירוע!

מצרכים:

  • 5 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח מנופה
  • כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים טרי (או חלב)
  • חצי כוס קוקוס (או חצי כוס שקדים טחונים)
  • 2 כפות ריבת חלב

אופן ההכנה:

  1. להקציף במיקסר ביצים וסוכר לקצף תפוח ובהיר.
  2. להוסיף קורט מלח.
  3. להנמיך מהירות ולהוסיף שמן בזילוף בהדרגה.
  4. להוסיף סוכר וניל ומיץ תפוזים (או חלב) ולערבב.
  5. להוסיף קוקוס (או קמח שקדים) וקמח תופח ולערבב עד האיחוד (לא לערבב יותר מידי).
  6. לרכך את ריבת חלב 30 שניות במיקרוגל.
  7. לצקת חצי מהבלילה לתבנית משומנת (24 ס”מ).
  8. לזלף מעל ריבת חלב.
  9. למזוג את יתרת הבלילה מעל ריבת החלב.
  10. לחמם תנור מראש ל-160 מעלות ולאפות כ-45 דקות.
  11. לאחר האפייה למרוח מעל העוגה ריבת חלב ולפזר קוקוס.

הערות:

  • ניתן להשתמש בחלב במקום מיץ תפוזים.
  • ניתן להשתמש בשקדים טחונים במקום קוקוס.

בתאבון!

Exit mobile version