עוגת תפוזים משגעת ב-5 דקות

2.3/5 - למתכון דירוג של 39 חובבי בישול

עוגת תפוזים וקוקוס בחושות

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות קוקוס

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את הביצים והסוכר: בקערה גדולה, מקציפים יחד את הביצים והסוכר במשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה: מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
  3. מוסיפים את הנוזלים והקוקוס: מוסיפים את מיץ התפוזים, השמן והקוקוס ומקפלים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה לתבניות. אופים במשך 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  5. מצננים ומגישים: מוציאים את העוגות מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.

הערות:

  • ניתן להוסיף גרידת תפוז לתוספת טעם וניחוח.
  • ניתן להחליף את הקוקוס בשקדים טחונים או אגוזים קצוצים.
  • ניתן להגיש את העוגה עם אבקת סוכר, זיגוג תפוזים או קצפת.

מתכון של מורן תורגמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *