עוגת תפוזים נימוחה

עוגת תפוזים נימוחה
3.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

מתכון של שרה בן ניסן

צילום והכנה: ספיר יעקובי

מצרכים:

  • 6 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • גרידה מתפוז אחד
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כוס שמן
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מכינים תבנית אנג’ל 26 או סיר פלא.
  3. מקציפים את החלבונים במיקסר עם כוס סוכר לקצף לבן ותפוח.
  4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר.
  5. מוסיפים מיץ תפוזים, שמן וגרידת תפוז ומערבבים.
  6. מוסיפים 2 כוסות קמח ומערבבים היטב.
  7. מערבבים את קערת החלמונים לתוך החלבונים שהקצפנו.
  8. מנפים את שאר הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בקיפול עד לאיחוד הבלילות.
  9. אופים כ-45 דקות.
  10. בודקים עם קיסם שהעוגה אפויה ומוציאים מהתנור.

עוגת תפוזים קלאסית ורכה, נהדרת לאירוח או סתם לפינוק ביתי. המתכון פשוט וקל להכנה, והתוצאה היא עוגה נימוחה וטעימה במיוחד.