מתכון של שרה בן ניסן
צילום והכנה: ספיר יעקובי
מצרכים:
- 6 ביצים
- כוס וחצי סוכר
- 2 וחצי כוסות קמח
- שקית אבקת אפייה
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- גרידה מתפוז אחד
- כפית תמצית וניל
- חצי כוס שמן
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים תבנית אנג’ל 26 או סיר פלא.
- מקציפים את החלבונים במיקסר עם כוס סוכר לקצף לבן ותפוח.
- בקערה נפרדת, מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר.
- מוסיפים מיץ תפוזים, שמן וגרידת תפוז ומערבבים.
- מוסיפים 2 כוסות קמח ומערבבים היטב.
- מערבבים את קערת החלמונים לתוך החלבונים שהקצפנו.
- מנפים את שאר הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בקיפול עד לאיחוד הבלילות.
- אופים כ-45 דקות.
- בודקים עם קיסם שהעוגה אפויה ומוציאים מהתנור.
עוגת תפוזים קלאסית ורכה, נהדרת לאירוח או סתם לפינוק ביתי. המתכון פשוט וקל להכנה, והתוצאה היא עוגה נימוחה וטעימה במיוחד.
Leave a Reply