מתכון מאת מלי מאירוב
מתכון פשוט וקל להכנת עוגת תפוזים קלאסית עם 3 אפשרויות גיוון: עוגת שיש, עוגה חלקה או עוגה עם שוקולד צ’יפס. רק קערה אחת של מיקסר ותנור ואתם מסודרים!
מצרכים:
- 5 ביצים
- כוס וחצי עד 2 כוסות סוכר (לפי הטעם)
- כוס מיץ תפוזים
- 3/4 כוס שמן
- 2 וחצי כוסות קמח
- שקית אבקת אפייה
- וניל
- קורט מלח
- תוספות לבחירה: כפית קקאו/כף ממרח שוקולד לעוגת שיש, חופן שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה:
- מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד.
- מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ביותר ומוסיפים בהדרגה שמן, מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפייה.
- מערבבים בעזרת לקקן.
- מחלקים את הבלילה ל-3 תבניות אינגליש קייק.
- לעוגת שיש: מוסיפים לאחת התבניות כפית קקאו או כף ממרח שוקולד ומערבבים.
- לעוגה עם שוקולד צ’יפס: מוסיפים לאחת התבניות חופן שוקולד צ’יפס ומערבבים.
- אופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגות יציבות, כ-30-45 דקות. זמן האפייה המדויק עשוי להשתנות בהתאם לתנור.
טיפ: ניתן להוסיף גרידת תפוז לבלילה לקבלת טעם וריח עזים יותר של תפוז.
Leave a Reply