עוגת תפוזים נפלאה – 3 וריאציות מופלאות

עוגת תפוזים נפלאה - 3 וריאציות מופלאות
4/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון מאת מלי מאירוב

מתכון פשוט וקל להכנת עוגת תפוזים קלאסית עם 3 אפשרויות גיוון: עוגת שיש, עוגה חלקה או עוגה עם שוקולד צ’יפס. רק קערה אחת של מיקסר ותנור ואתם מסודרים!

מצרכים:

  • 5 ביצים
  • כוס וחצי עד 2 כוסות סוכר (לפי הטעם)
  • כוס מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • וניל
  • קורט מלח
  • תוספות לבחירה: כפית קקאו/כף ממרח שוקולד לעוגת שיש, חופן שוקולד צ’יפס

אופן ההכנה:

  1. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ביותר ומוסיפים בהדרגה שמן, מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפייה.
  3. מערבבים בעזרת לקקן.
  4. מחלקים את הבלילה ל-3 תבניות אינגליש קייק.
    • לעוגת שיש: מוסיפים לאחת התבניות כפית קקאו או כף ממרח שוקולד ומערבבים.
    • לעוגה עם שוקולד צ’יפס: מוסיפים לאחת התבניות חופן שוקולד צ’יפס ומערבבים.
  5. אופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגות יציבות, כ-30-45 דקות. זמן האפייה המדויק עשוי להשתנות בהתאם לתנור.

טיפ: ניתן להוסיף גרידת תפוז לבלילה לקבלת טעם וריח עזים יותר של תפוז.