עוגת תפוחים בחושה מושלמת וקלה להכנה

2.4/5 - למתכון דירוג של 30 חובבי בישול

עוגת תפוחים בחושה מושלמת וקלה להכנה

מצרכים:

לבלילה:

  • 2 כוסות קמח תופח (או קמח כוסמין לגרסה בריאה יותר)
  • 5 ביצים שלמות
  • כוס סוכר
  • כוס שמן
  • כף גרידת לימון

למלית התפוחים:

  • 4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות סוכר לבן (לגרסה בריאה יותר אפשר להפחית בחצי את כמות הסוכר)
  • 2 כפות סוכר חום דמררה
  • כף קינמון (לא חובה)
  • כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 2 כפות ריבת משמש (אופציונלי)

לציפוי:

  • מייפל או סילאן

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבלילה: בקערה גדולה, טורפים היטב את הביצים, הסוכר והשמן. מוסיפים את הקמח וגרידת הלימון ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  2. מכינים את המלית: בקערה נפרדת, מערבבים את קוביות התפוחים עם הסוכר הלבן, הסוכר החום, הקינמון (אם משתמשים), אגוזי המלך הקצוצים וריבת המשמש (אם משתמשים).
  3. מרכיבים ואופים: משמנים תבנית אפייה. יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית. מעל הבלילה, מפזרים מחצית ממלית התפוחים. יוצקים את יתרת הבלילה ומסיימים בשכבה אחרונה של מלית התפוחים. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40 דקות, או עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  4. מגישים: מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים מעט. מזלפים בנדיבות מייפל או סילאן ומגישים.

זמן הכנה: כ-15 דקות זמן אפייה: כ-40 דקות דרגת קושי: קל

מתכון של זהבה סיסו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *