עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל פריך 

3.6/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל פריך

זמן הכנה: 45 דקות (כולל קירור) זמן אפייה: 30 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לבצק:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2.5 כוסות קמח

למלית תפוחים:

  • 4 תפוחי סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 3 כפות מים

לקראמבל:

  • חצי מכמות הבצק שנותרה
  • 1/2 כוס קמח

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלית: בסיר, מבשלים את קוביות התפוחים עם סוכר, קינמון ומים עד לריכוך. מערבבים בעדינות ומצננים.
  2. מכינים את הבצק: בקערה, מערבבים חמאה, סוכר, ביצה וסוכר וניל. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (לא ללוש יתר על המידה).
  3. מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק לשניים. משטחים את החלק הגדול בתחתית תבנית עגולה (20-22 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה. מקררים במשך 30 דקות.
  4. מכינים את הקראמבל: מוסיפים 1/2 כוס קמח לחצי השני של הבצק ומערבבים לפירורים. מקפיאים למשך 30 דקות.
  5. אופים את הבסיס: אופים את בסיס העוגה ב-180 מעלות למשך 15 דקות.
  6. מוסיפים את המלית והקראמבל: מוציאים את הבסיס מהתנור, מסדרים מעליו את מלית התפוחים ומפזרים את פירורי הקראמבל.
  7. אופים את העוגה: אופים ב-180 מעלות למשך 15 דקות נוספות, או עד שהקראמבל מזהיב.
  8. מצננים ומגישים: מצננים את העוגה ומפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.

מתכון של בת שבע מירון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *