עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל פריך – מתכון קל ומנצח

2.8/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול

עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל פריך – מתכון קל ומנצח

זמן הכנה: כ-60 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לעוגה:

  • 4 ביצים שלמות
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ¾ כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 4 תפוחי עץ (רצוי גרנד סמית), קלופים וחתוכים למרובעים
  • כפית מיץ לימון
  • 2 כפיות גדושות קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • אבקת סוכר

לקראמבל (לא חובה):

  • 40 גרם מרגרינה קרה או חמאה
  • ½ כוס קמח
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • 2 כפות אגוזים קצוצים (לא חובה)

עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל

מתכונים נוספים

עוגת תפוחים בחושה מושלמת וקלה להכנה
עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל פריך 
המבורגר ביתי עסיסי כמו במסעדות – מתכון מנצח

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבלילה:

    • בקערת המיקסר, מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת קצף בהיר וסמיך.
    • מורידים את המהירות לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את השמן.
    • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  2. מכינים את התפוחים:

    • קולפים את התפוחים וחותכים אותם למרובעים.
    • מערבבים את התפוחים עם מיץ הלימון, הקינמון ו-2 כפות סוכר.
  3. מרכיבים את העוגה:

    • משמנים תבנית מרובעת או עגולה (26 ס"מ).
    • יוצקים חצי מהבלילה לתבנית ומפזרים מעל מחצית מתערובת התפוחים.
    • יוצקים את יתרת הבלילה ומפזרים מעל את יתרת התפוחים.
  4. מכינים את הקראמבל (לא חובה):

    • מערבבים את כל חומרי הקראמבל עד לקבלת פירורים.
    • אם רוצים, מפזרים את הקראמבל על העוגה לאחר 10 דקות אפייה.
  5. אופים:

    • אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, במדף השני מלמטה, כ-45 דקות או עד שהעוגה יציבה.
    • מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

מתכון של מלי מאירוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *