עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל פריך – מתכון קל ומנצח
זמן הכנה: כ-60 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לעוגה:
- 4 ביצים שלמות
- ¾ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- ¾ כוס שמן
- 2 כוסות קמח
- 3 כפיות אבקת אפייה
- 4 תפוחי עץ (רצוי גרנד סמית), קלופים וחתוכים למרובעים
- כפית מיץ לימון
- 2 כפיות גדושות קינמון
- 2 כפות סוכר
- אבקת סוכר
לקראמבל (לא חובה):
- 40 גרם מרגרינה קרה או חמאה
- ½ כוס קמח
- 3 כפות סוכר
- ½ כפית קינמון
- 2 כפות אגוזים קצוצים (לא חובה)
עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל
מתכונים נוספים
עוגת תפוחים בחושה מושלמת וקלה להכנה
עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל פריך
המבורגר ביתי עסיסי כמו במסעדות – מתכון מנצח
אופן ההכנה:
-
מכינים את הבלילה:
- בקערת המיקסר, מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת קצף בהיר וסמיך.
- מורידים את המהירות לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את השמן.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
-
מכינים את התפוחים:
- קולפים את התפוחים וחותכים אותם למרובעים.
- מערבבים את התפוחים עם מיץ הלימון, הקינמון ו-2 כפות סוכר.
-
מרכיבים את העוגה:
- משמנים תבנית מרובעת או עגולה (26 ס"מ).
- יוצקים חצי מהבלילה לתבנית ומפזרים מעל מחצית מתערובת התפוחים.
- יוצקים את יתרת הבלילה ומפזרים מעל את יתרת התפוחים.
-
מכינים את הקראמבל (לא חובה):
- מערבבים את כל חומרי הקראמבל עד לקבלת פירורים.
- אם רוצים, מפזרים את הקראמבל על העוגה לאחר 10 דקות אפייה.
-
אופים:
- אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, במדף השני מלמטה, כ-45 דקות או עד שהעוגה יציבה.
- מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
מתכון של מלי מאירוב
Leave a Reply