מתכון לעוגת תפוחים שתמיד מצליחה
מצרכים:
- 4-5 תפוחים (מכל סוג)
- 3 ביצים
- כוס שמן
- כוס סוכר
- 2 כוסות קמח
- שקית אבקת אפייה
- כפית קינמון
- חבילת שוקולד מריר או חצי
- חופן נדיב אגוזים
- שקית סוכר וניל
- כפית תמצית וניל
- חצי כוס מים
אופן הכנה:
- קוצצים גס את האגוזים והשוקולד המריר.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
- בקערה אחת טורפים יחד 3 ביצים, כוס שמן, את התפוחים ותמצית הוניל.
- בקערה שנייה מערבבים יחד: סוכר, סוכר וניל, 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, אגוזים, שוקולד וקינמון.
- מוסיפים את תערובת הנוזלים עם התפוחים לקערת היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים חצי כוס מים לבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות.
הערות:
- המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 28 ס”מ.
- ניתן להשתמש בכל סוג של תפוחים שאוהבים.
- מומלץ לקרר את העוגה לפני ההגשה.
עוגת תפוחים קלאסית וקלה להכנה, נהדרת לאירוח או סתם לפינוק ביתי. המתכון של אילנה לוי מבטיח עוגה טעימה שתמיד מצליחה!
Leave a Reply