עוגת תפוחים מעלפת מתכון נדיר וקל
עוגת תפוחים היא מתוק קלאסי ואהוב המשלב בין טעם התפוח הנעים והמרענן לבין מרקם עוגה עשיר ואוורירי. מתכון לעוגת תפוחים יכול להשתנות ממשפחה למשפחה ומתרבות לתרבות, אך בסיסו תמיד כולל תפוחים טריים שנקלפים, נפרסים ולעיתים מקורמלים עם סוכר וקינמון לפני שמוסיפים אותם לתערובת הבצק.
המרכיבים הנפוצים לבצק כוללים קמח, סוכר, שמן או חמאה, ביצים ומתקנים כמו אבקת אפייה או סודה לשתייה. חלק מהמתכונים כוללים גם תוספות כמו מקלות וניל, קינמון, צימוקים או אגוזים, המוסיפים טעם ומרקם מעניינים לעוגה.
עוגת תפוחים מוגשת לרוב כקינוח או כחטיף לצד כוס תה או קפה. היא יכולה להיות פשוטה ומהירה להכנה או מורכבת יותר עם שכבות וקרמים. בכל מקרה, עוגת תפוחים היא בחירה מושלמת לכל אירוע, מארוחת ערב משפחתית ועד חגיגה מיוחדת.
היא גם נחשבת לבחירה יחסית בריאה בעולם הקינוחים, במיוחד אם משתמשים במרכיבים כמו שמן צמחי במקום חמאה ומפחיתים בכמות הסוכר. התפוחים עצמם מוסיפים לחות וטעם טבעי של מתיקות, מה שמאפשר להוריד בכמות הממתיקים המוספים.
עוגת תפוחים בחושה – ניקי ב
מתכונים נוספים:
עוגת גבינה אפויה בטעם של פעם מתכון נהדר
עוגת וניל שוקולד מתכון מושלם
עוגת שוקולד נוטלה חמה מתכון משגע
עוגת תפוחים חמה ומנחמת: מתכון קל להכנה – הודיה עמאר
מצרכים:
- 3 תפוחים (כ-240 קלוריות)
- 2 כפות קינמון (כ-16 קלוריות)
- 1/2 כוס סוכר (200 קלוריות)
- 2 כפות מיץ לימון (8 קלוריות)
- 4 ביצים (240 קלוריות)
- 1 כוס סוכר (200 קלוריות)
- 1 סוכר וניל (4 קלוריות)
- 1/2 כוס מים (0 קלוריות)
- 1 כוס שמן (884 קלוריות)
- 2 כוסות קמח (660 קלוריות)
- 2 כפיות אבקת אפייה (8 קלוריות)
- 1 כפית קינמון (8 קלוריות)
אופן ההכנה:
- חמום התנור: חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- הכנת התפוחים:
- חתכו 3 תפוחים ללא קליפה לקוביות.
- השרו את התפוחים למשך 10 דקות בקערה עם 2 כפות קינמון, 1/2 כוס סוכר ו-2 כפות מיץ לימון.
- סדרו את התפוחים בתבנית משומנת.
- אפו את התפוחים בתנור שחומם מראש למשך 10 דקות.
- הכנת הבלילה:
- במיקסר, ערבבו 4 ביצים, 1 כוס סוכר, 1 סוכר וניל, 1/2 כוס מים ו-1 כוס שמן עד לקבלת תערובת אחידה.
- הוסיפו 2 כוסות קמח, 2 כפיות אבקת אפייה ו-1 כפית קינמון וערבבו עד לאיחוד.
- אפייה:
- הוציאו את התבנית מהתנור ושפכו את הבלילה מעל התפוחים.
- סדרו עוד תפוחים מעל הבלילה.
- אפו את העוגה בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
- הצינון וההגשה:
- תנו לעוגה להתקרר מעט לפני ההפיכה.
- הפכו את העוגה על צלחת הגשה.
- ניתן להגיש את העוגה חמה או קרה, עם קצפת, גלידה או רוטב קרמל.
מידע תזונתי:
- קלוריות: פרוסת עוגה מכילה כ-500 קלוריות (בהתאם לגודל הפרוסה).
- קושי: קל
- זמן הכנה: 60 דקות
טיפים:
- ניתן להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים, צימוקים או פירות יבשים אחרים.
- ניתן להשתמש בתבנית סיליקון או נייר אפייה כדי להקל על הפיכת העוגה.
- ודאו שהתפוחים רכים לפני ההגשה.
הצעות הגשה:
- הגישו את העוגה עם קצפת, גלידה או רוטב קרמל.
- ניתן לפזר אבקת סוכר מעל העוגה לפני ההגשה.
- חממו את העוגה מעט לפני ההגשה.
יתרונות תזונתיים:
- העוגה מכילה פירות טריים, המהווים מקור טוב לוויטמינים ומינרלים.
- העוגה מכילה סיבים תזונתיים, התורמים לתחושת שובע ומסייעים לפעילות מערכת העיכול.
- ניתן להכין את העוגה עם קמח מלא, מה שמעשיר אותה בסיבים תזונתיים וברכיבים תזונתיים נוספים.
לסיכום:
עוגת תפוחים היא קינוח קל להכנה, טעים ומזין. המתכון הזה פשוט וקל לביצוע, ותוכלו ליהנות מהעוגה עם כל המשפחה.
אני מזמין אתכם לנסות את המתכון הזה ולספר לי איך יצא לכם. שתפו תמונות בפייסבוק שלנו ותגובות בתחתית העמוד.
טיפים נוספים:
- הקפידו להשתמש בתפוחים טריים ואיכותיים.
- ניתן להחליף את הקינמון בתבלינים אחרים, כמו אגוז מוסקט או ג'ינג'ר.
- אם אתם רוצים להפחית את כמות הקלוריות, ניתן להשתמש בחלבון ביצים במקום ביצים שלמות.
- ניתן להכין את העוגה גם בתבניות אישיות.
קצת על חלק ממרכיבי העוגה:
תפוחים: פרי אהוב ורב-גוני
התפוח הוא פרי אהוב ומוכר, אשר גדל באזורים רבים בעולם. הוא ידוע בטעמו המתוק והמרענן, ובשלל יתרונותיו הבריאותיים.
היסטוריה:
התפוחים גדלו לראשונה באסיה הקטנה ובאירופה, ומאז התפשטו לכל רחבי העולם. הם מוזכרים כבר בתנ"ך ובכתבים עתיקים אחרים.
זנים:
קיימים מאות זנים של תפוחים, אשר נבדלים זה מזה בגודלם, צבעם, טעמם ומרקמם.
יתרונות בריאותיים:
- סיבים תזונתיים: תפוחים עשירים בסיבים תזונתיים, התורמים לתחושת שובע, מסייעים לפעילות מערכת העיכול ומפחיתים את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
- ויטמינים ומינרלים: תפוחים מכילים ויטמין C, ויטמין A, אשלגן וברזל, החיוניים לבריאות הגוף.
- נוגדי חמצון: תפוחים עשירים בנוגדי חמצון, המסייעים להגן על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים ומחלות שונות.
שימושים:
- אכילה טרייה: תפוחים טריים הם נשנוש נהדר ומזין.
- בישול ואפייה: ניתן להשתמש בתפוחים במגוון מתכונים, כמו עוגות, פשטידות, ריבות, רטבים ועוד.
- מיץ תפוחים: מיץ תפוחים הוא משקה טעים ומזין.
טיפים לבחירת תפוחים:
- בחרו תפוחים מוצקים, ללא כתמים או חבורות.
- שימו לב לצבע: תפוחים אדומים נוטים להיות מתוקים יותר, תפוחים ירוקים נוטים להיות חמצמצים יותר.
- הריחו את התפוחים: תפוחים טריים יהיו בעלי ריח מתוק וארומטי.
לסיכום:
התפוח הוא פרי אהוב ורב-גוני, בעל יתרונות בריאותיים רבים. הוא קל לגידול, זמין בכל ימות השנה וניתן להשתמש בו במגוון דרכים.
קינמון: תבלין עתיק ומלא סגולות
קינמון הוא תבלין ארומטי ופופולרי, המשמש הן במטבח והן ברפואה המסורתית. הוא נגזר מקליפת עץ הקינמון, יליד סרי לנקה ודרום מזרח אסיה.
היסטוריה ותרבות:
- קינמון שימש עוד מימי קדם, הן כתבלין והן כתרופה.
- הוא מוזכר בתנ"ך ובכתבים עתיקים אחרים.
- בעבר, קינמון היה יקר מאוד נחשב למותרות.
- כיום, קינמון זמין בקלות וניתן למצוא אותו בכל סופרמרקט.
סוגים:
ישנם שני סוגים עיקריים של קינמון: קינמון סיילון (Cinnamomum verum), הנחשב לקינמון "אמיתי", וקינמון קסיה (Cinnamomum cassia), שהוא יותר נפוץ וזול יותר. קינמון סיילון מאופיין בטעם מתוק ועדין יותר, בעוד קינמון קסיה חריף יותר ובעל טעם עז.
שימושים קולינריים:
- קינמון משמש במגוון רחב של מתכונים, הן מתוקים והן מלוחים.
- הוא נותן טעם חם ועשיר לעוגות, מאפים, פירות, דגנים, קפה ועוד.
- ניתן להשתמש בקינמון גם כתבלין לתבשילים, קארי ותערובות תבלינים.
יתרונות בריאותיים:
- לקינמון מיוחסות סגולות בריאותיות רבות.
- הוא מכיל נוגדי חמצון המסייעים להגן על הגוף מפני מחלות.
- קינמון מסייע בוויסות רמת הסוכר בדם.
- הוא יכול להפחית דלקות ולשפר את בריאות מערכת העיכול.
- קינמון עשוי גם לסייע בהפחתת כולסטרול וטריגליצרידים.
טיפים לשימוש
לקבלת הטעמים הטובים ביותר, מומלץ לרכוש קינמון במקלות ולטחון אותו בעצמך לפני השימוש. כמו כן, ניתן להוסיף קינמון למשקאות חמים לתחושת חימום בימי חורף.
שימושים נוספים:
- קינמון משמש גם ברפואה המסורתית לטיפול במגוון מחלות.
- הוא יכול להקל על כאבי שרירים ופרקים.
- קינמון מסייע להפחית נפיחות וזיהומים.
- ניתן להשתמש בשמן קינמון לטיפול בפטריות ועובש.
אזהרות:
- חשוב לצרוך קינמון בכמויות מתונות.
- צריכה מופרזת של קינמון עלולה לגרום לתופעות לוואי, כמו גירוי בקיבה, בחילות והקאות.
- נשים בהריון או מניקות צריכות להתייעץ עם רופא לפני צריכת קינמון.
לסיכום:
קינמון הוא תבלין טעים ובריא, בעל מגוון רחב של שימושים.
Leave a Reply