מתכון של שרה יוסף
הקדמה:
מתכון מהיר וקל להכנת עוואמה, סופגניות דבש פריכות וטעימות במיוחד! מושלם להכנה מהירה כשמתחשק משהו מתוק או לאירוח.
מצרכים:
לדבש:
- 3 כוסות סוכר
- 1 וחצי כוסות מים
- 1 סוכר וניל
- מיץ מחצי לימון
- קליפת תפוז
לבצק:
- כוס קמח
- כוס קונפלור
- 1/2 כוס סולת
- 1 אבקת אפייה
- 1 סוכר וניל
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 וחצי כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
- הכנת הדבש:
- בסיר, מבשלים את הסוכר, המים, סוכר הווניל, מיץ הלימון וקליפת התפוז כ-25 דקות עד להסמכה קלה.
- הכנת הבצק:
- בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הבצק עם כף עד לקבלת בלילה דלילה.
- במידת הצורך, מוסיפים עוד רבע כוס מים. התערובת צריכה להיות דלילה.
- מכסים את הקערה ומניחים להתפחה חצי שעה.
- מערבבים היטב את הבצק ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.
- טיגון:
- מחממים שמן בסיר עמוק על אש בינונית.
- מעבירים את הבלילה לשקית זילוף או בקבוק לחיץ.
- מזלפים עיגולים קטנים של בלילה לתוך השמן החם.
- ניתן להיעזר במספריים כדי לגזור חתיכות בצק קטנות לתוך השמן.
- מטגנים עד להזהבה ומוציאים לרשת.
- הגשה:
- טובלים את העוואמה בדבש החם ומגישים.
בתאבון!
Leave a Reply