עוף בתפוזים ודבש: מתכון עסיסי וטעים בטירוף!

2.6/5 - למתכון דירוג של 29 חובבי בישול

עוף בתפוזים ודבש: מתכון עסיסי וטעים בטירוף!

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: שעה וחצי דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 6 כרעיים חצויות (או פרגיות)
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות רוטב סויה איכותי
  • מספר עלי טימין
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

  1. מרינדה:

    • נקה את הכרעיים וסדר אותן בקערה.
    • בקערה נפרדת, ערבב היטב את מיץ התפוזים, הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק, רוטב הסויה, עלי הטימין והשום הכתוש.
    • שפוך את המרינדה על הכרעיים, תבל במלח ופלפל, וערבב היטב כדי שהמרינדה תעטוף את כל החלקים.
    • השרה את הכרעיים במרינדה במקרר למשך שעה לפחות.
  2. אפייה:

    • סדר את הכרעיים בתבנית חסינת אש.
    • הכנס את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
    • אפה במשך כשעה וחצי, תוך כדי שאתה הופך את הכרעיים מדי פעם, עד שהן משחימות ונצלות היטב מכל הצדדים.

מתכון של כרמית דהאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *