עוף בתפוזים ודבש: מתכון עסיסי וטעים בטירוף!
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: שעה וחצי דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 6 כרעיים חצויות (או פרגיות)
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- 1/2 כוס דבש
- 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות רוטב סויה איכותי
- מספר עלי טימין
- 3 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
-
מרינדה:
- נקה את הכרעיים וסדר אותן בקערה.
- בקערה נפרדת, ערבב היטב את מיץ התפוזים, הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק, רוטב הסויה, עלי הטימין והשום הכתוש.
- שפוך את המרינדה על הכרעיים, תבל במלח ופלפל, וערבב היטב כדי שהמרינדה תעטוף את כל החלקים.
- השרה את הכרעיים במרינדה במקרר למשך שעה לפחות.
-
אפייה:
- סדר את הכרעיים בתבנית חסינת אש.
- הכנס את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- אפה במשך כשעה וחצי, תוך כדי שאתה הופך את הכרעיים מדי פעם, עד שהן משחימות ונצלות היטב מכל הצדדים.
מתכון של כרמית דהאן
Leave a Reply