עוף בתפוזים ודבש: מתכון עסיסי וטעים בטירוף!

עוף בתפוזים ודבש מתכון עסיסי וטעים בטירוף
2.6/5 - למתכון דירוג של 32 חובבי בישול

עוף בתפוזים ודבש: מתכון עסיסי וטעים בטירוף!

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: שעה וחצי דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 6 כרעיים חצויות (או פרגיות)
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות רוטב סויה איכותי
  • מספר עלי טימין
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

  1. מרינדה:

    • נקה את הכרעיים וסדר אותן בקערה.
    • בקערה נפרדת, ערבב היטב את מיץ התפוזים, הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק, רוטב הסויה, עלי הטימין והשום הכתוש.
    • שפוך את המרינדה על הכרעיים, תבל במלח ופלפל, וערבב היטב כדי שהמרינדה תעטוף את כל החלקים.
    • השרה את הכרעיים במרינדה במקרר למשך שעה לפחות.
  2. אפייה:

    • סדר את הכרעיים בתבנית חסינת אש.
    • הכנס את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
    • אפה במשך כשעה וחצי, תוך כדי שאתה הופך את הכרעיים מדי פעם, עד שהן משחימות ונצלות היטב מכל הצדדים.

מתכון של כרמית דהאן

Exit mobile version