תבשיל ביתי ומנחם
מתכון פשוט וקל להכנה לעוף ואפונה ברוטב אדום, בדיוק כמו שאמא היתה מכינה. מושלם להגשה לצד אורז לבן.
מצרכים:
- קילו וחצי כרעיים חצויים
- בצל (לא חובה)
- 2 כוסות אפונה קפואה או שעועית ירוקה קפואה
- 4 תפוחי אדמה חתוכים
- פטרוזיליה קצוצה או כוסברה
- כרפס
- רסק עגבניות קטן
- כף אבקת מרק עוף
- כפית כורכום
- כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית פלפל שחור
- מלח
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מחממים מעט שמן בסיר.
- אם משתמשים בבצל, מטגנים אותו קלות עד להזהבה.
- מוסיפים את התבלינים (כורכום, פפריקה, פלפל שחור ומלח) ומערבבים.
- מוסיפים את חלקי העוף ומערבבים היטב עם התבלינים.
- מוסיפים מים עד לכיסוי חלקי העוף.
- מוסיפים את האפונה (או שעועית ירוקה) ותפוחי האדמה.
- מוסיפים את הפטרוזיליה (או כוסברה) והכרפס.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת מרק העוף, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
- מגישים חם עם אורז לבן.
בתאבון!
Leave a Reply