עוף ואפונה בסיר אחד – המתכון של נועה אלוני

עוף עם אפונה ברוטב אדום
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

תבשיל ביתי ומנחם

מתכון פשוט וקל להכנה לעוף ואפונה ברוטב אדום, בדיוק כמו שאמא היתה מכינה. מושלם להגשה לצד אורז לבן.

מצרכים:

  • קילו וחצי כרעיים חצויים
  • בצל (לא חובה)
  • 2 כוסות אפונה קפואה או שעועית ירוקה קפואה
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים
  • פטרוזיליה קצוצה או כוסברה
  • כרפס
  • רסק עגבניות קטן
  • כף אבקת מרק עוף
  • כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • מלח
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן בסיר.
  2. אם משתמשים בבצל, מטגנים אותו קלות עד להזהבה.
  3. מוסיפים את התבלינים (כורכום, פפריקה, פלפל שחור ומלח) ומערבבים.
  4. מוסיפים את חלקי העוף ומערבבים היטב עם התבלינים.
  5. מוסיפים מים עד לכיסוי חלקי העוף.
  6. מוסיפים את האפונה (או שעועית ירוקה) ותפוחי האדמה.
  7. מוסיפים את הפטרוזיליה (או כוסברה) והכרפס.
  8. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
  9. מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת מרק העוף, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  10. מגישים חם עם אורז לבן.

בתאבון!