עוף חמוץ מתוק כמו במסעדה – מתכון ביתי קל

4/5 - למתכון דירוג של 28 חובבי בישול

עוף חמוץ מתוק כמו במסעדה – מתכון ביתי קל

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל

מרכיבים:

לרוטב:

  • שמן (לטיגון)
  • 2 גמבות/פלפלים, חתוכים לרצועות/קוביות קטנות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1.5 כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 לימון, סחוט
  • 1/2 כפית שומשום לבן
  • כפית דבש (אופציונלי)

לעוף:

  • חבילת חזה עוף פרפר, חתוך לקוביות בינוניות
  • 1.5 כוסות קמח
  • כפית פפריקה מתוקה
  • ביצה
  • כוס סודה קרה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב:

    • מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הגמבה/פלפל עד לריכוך.
    • מוסיפים שום כתוש, רוטב צ'ילי מתוק, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
    • מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (אפשר להוסיף מעט דבש).
    • מנמיכים את הלהבה למינימום או מכבים את האש.
  2. מכינים את העוף:

    • חותכים את חזה העוף לקוביות בינוניות וממליחים קלות.
    • מערבבים בקערה קמח, מלח, פלפל ופפריקה.
    • בקערה נפרדת, טורפים ביצה ומוסיפים בהדרגה סודה קרה עד לקבלת בלילה סמיכה מעט.
  3. מטגנים ומגישים:

    • מחממים שמן עמוק בסיר קטן.
    • טובלים את קוביות העוף בבלילה ומיד לאחר מכן מצפים בפירורי לחם.
    • מטגנים את העוף עד להזהבה.
    • מעבירים את העוף המטוגן ישירות לרוטב ומערבבים היטב.
    • מגישים חם.

מתכון של איילת ממן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *