עוף חמוץ מתוק כמו במסעדה – מתכון ביתי קל
זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל
מרכיבים:
לרוטב:
- שמן (לטיגון)
- 2 גמבות/פלפלים, חתוכים לרצועות/קוביות קטנות
- 3 שיני שום, כתושות
- כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1.5 כפיות מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 לימון, סחוט
- 1/2 כפית שומשום לבן
- כפית דבש (אופציונלי)
לעוף:
- חבילת חזה עוף פרפר, חתוך לקוביות בינוניות
- 1.5 כוסות קמח
- כפית פפריקה מתוקה
- ביצה
- כוס סודה קרה
אופן ההכנה:
-
מכינים את הרוטב:
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הגמבה/פלפל עד לריכוך.
- מוסיפים שום כתוש, רוטב צ'ילי מתוק, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
- מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (אפשר להוסיף מעט דבש).
- מנמיכים את הלהבה למינימום או מכבים את האש.
-
מכינים את העוף:
- חותכים את חזה העוף לקוביות בינוניות וממליחים קלות.
- מערבבים בקערה קמח, מלח, פלפל ופפריקה.
- בקערה נפרדת, טורפים ביצה ומוסיפים בהדרגה סודה קרה עד לקבלת בלילה סמיכה מעט.
-
מטגנים ומגישים:
- מחממים שמן עמוק בסיר קטן.
- טובלים את קוביות העוף בבלילה ומיד לאחר מכן מצפים בפירורי לחם.
- מטגנים את העוף עד להזהבה.
- מעבירים את העוף המטוגן ישירות לרוטב ומערבבים היטב.
- מגישים חם.
מתכון של איילת ממן
Leave a Reply