עוף סופריטו בניחוח כורכום וקינמון

עוף סופריטו בניחוח כורכום וקינמון
דרגו את המתכון

מתכון של אילנית בניזרי

מצרכים:

  • 8 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחצויים
  • 6 כרעי עוף
  • 3 בצלים, פרוסים
  • 4 שיני שום, שלמות
  • חצי כוס שמן
  • חצי כפית כורכום
  • קורט קינמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כף סילאן
  • כוס וחצי מים רותחים
  • כף אבקת מרק עוף
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  1. בקערה, ערבבו את תפוחי האדמה וכרעי העוף עם הכורכום והקינמון. הכניסו למקרר לרבע שעה לספיגת טעמים.
  2. בסיר רחב ושטוח, חממו את השמן. טגנו את תפוחי האדמה עד להזהבה והוציאו לכלי נפרד.
  3. טגנו את כרעי העוף באותו השמן עד להזהבה קלה והוציאו לכלי נפרד.
  4. באותו הסיר, טגנו את הבצלים עד להזהבה. הוסיפו את הסילאן, הפפריקה ושיני השום וערבבו.
  5. החזירו את כרעי העוף לסיר. מעל, סדרו את תפוחי האדמה.
  6. תבלו במלח, פלפל שחור גרוס.
  7. ערבבו את המים הרותחים עם אבקת מרק העוף וצקו לסיר.
  8. כסו את הסיר ובשלו על אש נמוכה כ-35 דקות.
  9. הסירו את המכסה והעבירו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אפו כרבע שעה או עד להזהבה.

בתאבון!


מתכון לעוף סופריטו של אילנית בניזרי, המשלב טעמים מרוקאים קלאסיים עם נגיעות של כורכום וקינמון. שיטת הבישול הכפולה, תחילה על הכיריים ולאחר מכן בתנור, מבטיחה עוף עסיסי ותפוחי אדמה רכים וזהובים.