מתכון מנצח וקל
מתכון של אילנית כרבי
מתכון פשוט וטעים לעוף עם אפונה ותפוחי אדמה, שמתאים לארוחת צהריים או ערב משפחתית. המנה קלה להכנה ויוצאת עסיסית וטעימה במיוחד.
מצרכים:
- קילו וחצי שוקיים או כרעיים
- בצל אחד
- 2 כפיות שום כתוש
- כף כורכום
- 5 תפוחי אדמה
- חבילה אפונה עדינה
- כף מרק עוף
- פלפל שחור גרוס
- מלח גס
- כף סילאן
- פטרוזיליה יבשה
אופן הכנה:
- ננקה, נשטוף ונסנן את חלקי העוף.
- בסיר רחב נטגן קלות את חלקי העוף ונניח בצד.
- באותו הסיר נוסיף מעט שמן ונטגן בצל חתוך לקוביות קטנות.
- כשהבצל מזהיב, נוסיף 2 כפיות שום כתוש וכף כורכום.
- נוסיף תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים (בעובי 1 ס”מ) ונטגן קלות.
- נוסיף את חלקי העוף וחבילה של אפונה עדינה.
- נוסיף כוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף, פלפל שחור גרוס, מעט מלח גס וכף סילאן.
- נבשל על אש נמוכה עד שהתפוחי אדמה רכים והעוף מוכן.
- 5 דקות לפני הסוף נפזר פטרוזיליה יבשה.
טיפים:
- במידה ויש צורך, הוסיפו מים רותחים במהלך הבישול.
- ערבבו את התבשיל בעדינות בעזרת כף, והימנעו מערבוב נמרץ.
בתאבון!
Leave a Reply