עוף עם אפונה ותפוחי אדמה של אמא

עוף עם אפונה ותפוחי אדמה של אמא
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון מנצח וקל

מתכון של אילנית כרבי

מתכון פשוט וטעים לעוף עם אפונה ותפוחי אדמה, שמתאים לארוחת צהריים או ערב משפחתית. המנה קלה להכנה ויוצאת עסיסית וטעימה במיוחד.

מצרכים:

  • קילו וחצי שוקיים או כרעיים
  • בצל אחד
  • 2 כפיות שום כתוש
  • כף כורכום
  • 5 תפוחי אדמה
  • חבילה אפונה עדינה
  • כף מרק עוף
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • כף סילאן
  • פטרוזיליה יבשה

אופן הכנה:

  1. ננקה, נשטוף ונסנן את חלקי העוף.
  2. בסיר רחב נטגן קלות את חלקי העוף ונניח בצד.
  3. באותו הסיר נוסיף מעט שמן ונטגן בצל חתוך לקוביות קטנות.
  4. כשהבצל מזהיב, נוסיף 2 כפיות שום כתוש וכף כורכום.
  5. נוסיף תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים (בעובי 1 ס”מ) ונטגן קלות.
  6. נוסיף את חלקי העוף וחבילה של אפונה עדינה.
  7. נוסיף כוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף, פלפל שחור גרוס, מעט מלח גס וכף סילאן.
  8. נבשל על אש נמוכה עד שהתפוחי אדמה רכים והעוף מוכן.
  9. 5 דקות לפני הסוף נפזר פטרוזיליה יבשה.

טיפים:

  • במידה ויש צורך, הוסיפו מים רותחים במהלך הבישול.
  • ערבבו את התבשיל בעדינות בעזרת כף, והימנעו מערבוב נמרץ.

בתאבון!

Exit mobile version