עלי גפן ממולאים: מתכון מסורתי עם טוויסט מודרני

2.4/5 - למתכון דירוג של 15 חובבי בישול

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 1.5-2 שעות

מצרכים:

  • עלי גפן:
    • 300 גרם עלי גפן טריים (בערך 35 עלים)
  • מילוי:
    • 300 גרם בשר בקר טחון
    • 1 כוס אורז (שטוף, מבושל חלקית ומסונן)
    • 2 בצלים (קצוצים ומטוגנים עד הזהבה)
    • חופן פטרוזליה (קצוצה דק)
    • 100 גרם צנוברים (לא חובה)
    • 2 כפות שמן
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • רוטב:
    • 2 כוסות מים
    • 6 שיני שום (כתושות)
    • מיץ משני לימונים
    • 1 כף אבקת מרק
    • ⅓ כוס שמן
    • 1 כפית כורכום (שטוחה)
    • ½ כפית חוויג'
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. הכנת עלי הגפן:
    • מרתיחים את עלי הגפן בסיר עם מים רותחים למשך דקה-שתיים.
    • מסננים את העלים ושוטפים במים קרים.
  2. הכנת המילוי:
    • בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון, האורז המבושל חלקית, הבצל המטוגן, הפטרוזליה, הצנוברים (אם משתמשים) והשמן.
    • מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  3. הכנת הרוטב:
    • בסיר רחב, מערבבים את המים, השום הכתוש, מיץ הלימון, אבקת המרק, השמן, הכורכום, החוויג', המלח והפלפל השחור.
  4. מילוי וגילגול:
    • מניחים כל עלה גפן על משטח עבודה כשהצד המחוספס כלפי מטה.
    • מניחים כפית מהמילוי במרכז העלה ומקפלים את הצדדים פנימה, ולאחר מכן מגלגלים כמו סיגר.
  5. בישול:
    • מסדרים את עלי הגפן הממולאים בצפיפות בסיר עם הרוטב.
    • מוסיפים מים עד לכיסוי העלים ומביאים לרתיחה.
    • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 1.5-2 שעות, או עד שהאורז והבשר רכים.
    • אם המים מתאדים במהלך הבישול, ניתן להוסיף עוד מים רותחים.

הגשה:

  • מגישים את עלי הגפן הממולאים חמים, עם הרוטב.
  • ניתן לקשט בעוד פטרוזליה קצוצה ופרוסות לימון.

טיפ:

  • ניתן להכין את עלי הגפן הממולאים מראש ולאחסן במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד 3 חודשים.
  • לפני ההגשה, מחממים את עלי הגפן הממולאים בסיר עם מעט מים או רוטב.

בתאבון!

מתכון של צביה אורן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *