עראיס עסיסי וקל להכנה – מתכון מושלם לפיתה במילוי בשר

עראיס עסיסי וקל להכנה - מתכון מושלם לפיתה במילוי בשר
דרגו את המתכון

עראיס עסיסי וקל להכנה – מתכון מושלם לפיתה במילוי בשר

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 25-30 דקות דרגת קושי: קל

עראיס אסלי בדיוק כמו שעראיס צריך להיות – קריספי מבחוץ, עסיסי מבפנים, ובמגוון תיבולים שמשגעים את החושים. מתכון קל להכנה שכל טועם לא יפסיק להודות לכם!

מצרכים:

  • 4 פיתות

לתערובת בשר:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון (עם מעט שומן כבש)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מעט שום כתוש
  • מלח
  • פלפל
  • בהרט / ראס אל חנות
  • כמון
  • פפריקה אדומה

תוספות:

  • טחינה

פיתה ממולאת בבשר עראייס

מתכונים נוספים

מתכון לעראייס ביתי מתכון מנצח
חמין לשבת אדום לוהט – מתכון מושלם לקטניות ובשר
3 עוגות בחושות מבלילה אחת – מתכון לשבת חוסך זמן

אופן ההכנה:

  1. הכנת המלית:

    • בקערה, לערבב היטב את הבשר הטחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה, שום כתוש וכל התבלינים.
  2. מילוי הפיתות:

    • לחתוך את הפיתות לחצאים.
    • למלא כל חצי פיתה בתערובת הבשר, ולהדק היטב.
  3. טיגון ראשוני:

    • להבריש את הפיתות הממולאות במעט שמן.
    • לטגן קלות על מחבת פסים חמה ללא שמן נוסף, עד לסגירה מכל הצדדים.
  4. אפייה בתנור:

    • להעביר את הפיתות לתבנית אפייה.
    • לאפות בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 15-20 דקות, או עד להזהבה.
  5. הגשה:

    • להגיש חם עם טחינה מעל.

מתכון של מאיה אלפסי

Exit mobile version