פאי שוקולד מושלם

פאי שוקולד מושלם
דרגו את המתכון

טארט שוקולד עשיר וטעים במיוחד

מאת: מורן עוז רפאל

פאי שוקולד מושקע וטעים ממש מושלם. קינוח שוקולדי עשיר ומרשים, מתאים לאירוח או סתם כשרוצים להתפנק.

מצרכים

לבצק

  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 180 גרם קמח (כוס ושליש)
  • 40 גרם סוכר (3 כפות)
  • 1 חלמון
  • כ-2 כפות חלב

למלית שוקולד

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כף דבש
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 50 גרם סוכר
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה, שמים יחד חמאה, קמח וסוכר ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק. לא מעבדים יותר מדי. מאחדים, עוטפים בניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
  2. מרדדים את הבצק לעיגול גדול מהתבנית ומהדקים לדפנות ולתחתית. משאריות הבצק מכינים צורות לקישוט. מכניסים למקרר עד להרכבת הפאי. דוקרים את תחתית הבצק במזלג.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים את הקלתית כ-10-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים את הבצק.
  4. הכנת המלית: מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות. ממיסים יחד את השוקולד, החמאה והדבש.
  5. במיקסר עם מטרפה, מקציפים את הביצים, החלמון, הסוכר והמלח עד שנוצרת תערובת אוורירית ובהירה מאוד. מקפלים אל תוך תערובת הביצים את תערובת השוקולד המומס (שהתקרר!), עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה.
  6. יוצקים את התערובת על הקלתית ואופים את הטארט עוד כ-5 דקות. מוציאים את הפאי ומסדרים את שאריות הבצק לקישוט מלמעלה. מחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ומעט רוטטת במרכז.
  7. מגישים בטמפרטורת החדר.
Exit mobile version