פוטטוס בתנור עם מיונז מתכון נדיר
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 45 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 6 תפוחי אדמה (אדומים)
- 2 כפות מיונז
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כף קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)
- 1 כף גדושה פירורי לחם מוזהבים
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
- 1 כפית גדושה אבקת מרק בצל (או מרק עוף)
- 1 כפית אבקת שום
- ½ כפית פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- ½ כפית מלח גס (לפי הטעם)
- 1 כף גדושה שומשום
- אופן הכנה מופיע בהמשך.
איך להכין פוטטוס כמו של מקדונלדס בבית
פוטטוס קלאסיים – קריספיים ומתובלים שמתחסלים בשניות
אופן הכנה:
-
הכנת תפוחי האדמה:
- קלפו את תפוחי האדמה (או שטפו היטב והשאירו עם הקליפה) וחתכו לפלחים.
- העבירו את הפלחים לסיר, כסו במים ובשלו כ-5 דקות.
- סננו את הנוזלים וצננו את תפוחי האדמה. ייבשו אותם קלות.
-
הכנת הציפוי:
- בקערה, ערבבו קורנפלור ופירורי לחם.
- הוסיפו את המיונז, רוטב צ'ילי, שמן ותבלינים וערבבו היטב.
-
ציפוי ואפייה:
- רפדו תבנית תנור בנייר אפייה.
- צקו את תערובת המיונז והתבלינים על פלחי תפוחי האדמה שבתבנית.
- ערבבו היטב כך שכל הפלחים יצופו בציפוי.
- פזרו שומשום מעל.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות בטורבו למשך כ-45 דקות, או עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים.
טיפ: בפסח ניתן להחליף את פירורי הלחם המוזהבים בפירורי מצה מוזהבים לשניצל.
מתכון של מאיה פפיסמדוב
Leave a Reply