פוטטוס בתנור עם מיונז מתכון נדיר

2.9/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

פוטטוס בתנור עם מיונז מתכון נדיר

זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 45 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 6 תפוחי אדמה (אדומים)
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כף קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)
  • 1 כף גדושה פירורי לחם מוזהבים
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק בצל (או מרק עוף)
  • 1 כפית אבקת שום
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • ½ כפית מלח גס (לפי הטעם)
  • 1 כף גדושה שומשום
  • אופן הכנה מופיע בהמשך.

אופן הכנה:

  1. הכנת תפוחי האדמה:

    • קלפו את תפוחי האדמה (או שטפו היטב והשאירו עם הקליפה) וחתכו לפלחים.
    • העבירו את הפלחים לסיר, כסו במים ובשלו כ-5 דקות.
    • סננו את הנוזלים וצננו את תפוחי האדמה. ייבשו אותם קלות.
  2. הכנת הציפוי:

    • בקערה, ערבבו קורנפלור ופירורי לחם.
    • הוסיפו את המיונז, רוטב צ'ילי, שמן ותבלינים וערבבו היטב.
  3. ציפוי ואפייה:

    • רפדו תבנית תנור בנייר אפייה.
    • צקו את תערובת המיונז והתבלינים על פלחי תפוחי האדמה שבתבנית.
    • ערבבו היטב כך שכל הפלחים יצופו בציפוי.
    • פזרו שומשום מעל.
    • אפו בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות בטורבו למשך כ-45 דקות, או עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים.

טיפ: בפסח ניתן להחליף את פירורי הלחם המוזהבים בפירורי מצה מוזהבים לשניצל.

מתכון של מאיה פפיסמדוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *