פטריות ממולאות גבינה בציפוי פריך
מצרכים:
- סלסלה של פטריות גדולות
- 2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת
- 3-4 כפות גבינה לבנה 5%
- קובייה קטנה של גבינה בולגרית
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט מלח
לציפוי:
- קמח
- ביצה טרופה
- פירורי לחם (אפשר להוסיף שומשום או קצח)
אופן הכנה:
- הכנת הפטריות: שוטפים ומייבשים את הפטריות. מסירים בעדינות את הרגליים.
- מלית הגבינות: מערבבים בקערה את כל הגבינות ומתבלים בפלפל שחור ומעט מלח (הגבינה הבולגרית מלוחה).
- מילוי הפטריות: ממלאים כל פטרייה בתערובת הגבינות בעזרת כפית.
- ציפוי הפטריות: מכינים 3 צלחות: צלחת עם קמח, צלחת עם ביצה טרופה וצלחת עם פירורי לחם. מצפים כל פטרייה בקמח, טובלים בביצה ומצפים בפירורי לחם.
- טיגון הפטריות: מחממים מעט שמן במחבת על אש נמוכה-בינונית. מטגנים את הפטריות עד להזהבה מכל הצדדים, עד שהפטריות רכות והגבינה נמסה.
הגשה: מגישים חם.
טיפ: ניתן לאפות את הפטריות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-20 דקות, עד להזהבה.
מתכון של ספיר חסון שתיוי.
Leave a Reply