פיצה ביתית מושלמת עם בצק קריספי כמו במסעדות

1.5/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

פיצה ביתית מושלמת עם בצק קריספי כמו במסעדות

זמן הכנה: 30 דקות + 24 שעות התפחה דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לבצק:

  • 400 גרם קמח חיטה דורום
  • 100 גרם קמח חיטה רך (אפשר גם 500 גרם קמח חיטה רגיל)
  • 370 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם מלח
  • 2 גרם שמרים טריים
  • 8 מ"ל שמן זית

לרוטב פיצה:

  • 1 צנצנת רוטב עגבניות Mutti
  • מעט בזיליקום
  • מעט מלח
  • מעט סוכר
  • מעט אורגנו

לפיזור מעל:

  • גבינה מוצרלה
  • תוספות שאוהבים

מתכונים נוספים

מתכון לסמבוסק פיצה ביתי מושלם – כמו בפיצרייה
מתכון לפיצה ביתית מושלמת כמו בפיצרייה באיטליה
מתכון לקציצות בקר עסיסיות ברוטב פיקנטי

אופן ההכנה:

  1. הכנת הרוטב: מערבבים את רוטב העגבניות עם בזיליקום, מלח, סוכר ואורגנו.

  2. הכנת הבצק:

    • ממיסים את השמרים במים הפושרים ומניחים ל-5 דקות.
    • בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והמלח.
    • מוסיפים את השמן ואת תערובת השמרים ומתחילים ללוש.
    • מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. במידת הצורך, מוסיפים עוד מים.
    • מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
    • מקמחים צלחת גדולה ומניחים את הכדורים עליה במרווחים.
    • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
  3. הכנת הפיצה:

    • שש שעות לפני האפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו לתפוח בטמפרטורת החדר.
    • מחממים תנור לחום הגבוה ביותר על תכנית קו עליון תחתון, ללא מאוורר, ומשאירים את הדלת פתוחה.
    • מקמחים משטח עבודה ומרדדים כדור בצק ביד.
    • מעבירים את הבצק למגש אפייה ומרדדים אותו לצורה הרצויה.
    • מורחים את רוטב הפיצה על הבצק, ומשאירים שוליים של 1 ס"מ.
    • מפזרים את הגבינה והתוספות ומעט מלח.
    • מניחים את המגש על אש בינונית על הכיריים עד שהבצק מתחיל להתנפח ולהזהיב מלמטה.
    • מעבירים את הפיצה לתנור החם וממשיכים לאפות עד שהיא מזהיבה גם מלמעלה.
    • מוציאים את הפיצה מהתנור ומגישים מיד.

מתכון של Vgnbites

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *