פירושקי – מאפה קווקזי מטוגן וטעים

פירושקי – מאפה קווקזי מטוגן וטעים
3.1/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול

פירושקי – מתכון של נעמי פי’צחדזה

מצרכים:

  • 1 ק״ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 2.5 כוסות מים פושרים
  • רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר, ערבבו את הקמח, המלח, הסוכר, הביצה והשמרים.
  2. הוסיפו בהדרגה את המים הפושרים, תחילה 2 כוסות, ובמידת הצורך עוד חצי כוס, עד קבלת בצק לא דביק ולא קשה מדי.
  3. לושו את הבצק במיקסר כ-10 דקות, עד שיהיה חלק וגמיש.
  4. הוסיפו את השמן בהדרגה תוך כדי לישה, עד שיספג כולו בבצק.
  5. כסו את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה והניחו לבצק לתפוח כשעה, עד שיכפיל את נפחו.
  6. חלקו את הבצק ל-30 כדורים שווים בגודלם.
  7. רדדו כל כדור לעיגול דק, הניחו במרכזו כף מהמילוי שבחרתם וצבטו היטב את הקצוות לסגירה.
  8. שטחו מעט את הפירשקי בעזרת הידיים.
  9. לאחר שסיימתם להכין את כל הפירשקי, כסו אותם במגבת מטבח והניחו להם לתפוח כרבע שעה נוספת.
  10. חממו שמן לטיגון במחבת עמוקה, טגנו את הפירשקי בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים.
  11. הוציאו את הפירושקי המוכנים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מילוי תפוחי אדמה:

  • רסקו תפוחי אדמה מבושלים, ערבבו עם בצל מטוגן ותבלינים לפי טעמכם.

מילוי גבינה:

  • ערבבו גבינת חמד מפוררת עם גבינה צפתית או בולגרית ומוצרלה מגורדת.

מילוי בשר:

  • טגנו בצל גדול קצוץ עד להזהבה, הוסיפו חצי קילו בשר טחון וטגנו עד שהבשר משנה את צבעו ואין נוזלים.
  • תבלו בבהרט, מלח, פלפל שחור ופלפל חריף לפי הטעם.

הערות:

  • ניתן לגוון במילויים לפי טעמכם האישי.
  • מומלץ להגיש את הפירושקי חם לצד מטבלים אהובים.
  • ניתן לאפות את הפירושקי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, עד להזהבה.

מתכון זה הוא של נעמי פי’צחדזה.