פלאפל אפוי בריא וקל להכנה – מתכון מנצח!

4.2/5 - למתכון דירוג של 17 חובבי בישול

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 15-20 דקות דרגת קושי: קל

מרכיבים:

  • 1 וחצי כוסות גרגירי חומוס שהושרו במיים 12-24 שעות
  • 1 חבילה כוסברה
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 1 בצל
  • 5 שיני שום
  • 1 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שטוחות קמח (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. השריית החומוס: השרו את גרגירי החומוס במים למשך 12-24 שעות. לאחר מכן סננו אותם היטב.
  2. טחינת החומוס: במעבד מזון, טחנו את גרגירי החומוס עד לקבלת מרקם גרגירי. היזהרו לא לטחון יותר מדי. העבירו את החומוס הטחון לקערה.
  3. טחינת עשבי התיבול והירקות: טחנו יחד במעבד המזון את הכוסברה, הפטרוזיליה, הפלפל החריף, הבצל והשום. הוסיפו גם את הטחינה ושמן הזית וטחנו עד שהכל קצוץ דק, אך לא לגמרי. העבירו את התערובת לקערה עם החומוס הטחון.
  4. תיבול ותיקון המרקם: הוסיפו לקערה את הסודה לשתייה, המלח והכמון. אם התערובת רכה מדי, הוסיפו 1-2 כפות קמח. זכרו, התערובת אמורה להיות רכה יחסית.
  5. הכנת התבנית: רפדו תבנית בנייר אפיה ושמנו אותו קלות.
  6. יצירת כדורי הפלאפל: הרטיבו את הידיים וצרו כדורים מהתערובת. הניחו את הכדורים על התבנית המוכנה ורססו אותם בספריי שמן.
  7. אפייה: אפו את הפלאפל בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15-20 דקות, או עד שהם משחימים מעט. היזהרו לא לאפות יותר מדי כדי שהפלאפל לא יתייבש.

מתכון של מירי משה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *