תוספת קלה וטעימה שמתאימה לכל ארוחה
מתכון פשוט להכנת פרחי כרובית אפויים בתנור, עם תיבול עשיר שמעניק להם טעם נפלא ומרקם פריך.
מאת: בא סו
הכרובית הופכת כאן למנה עיקרית או תוספת מרשימה, שמתאימה לכל ארוחה. פרחי הכרובית מקבלים צבע זהוב ומרקם פריך, והתיבול העשיר חודר לתוך כל פרח ומעניק לו טעם נהדר.
מצרכים
- כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
- 1 כף מלח (למי הבישול)
- 12 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור, לפי הטעם
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
- מחממים מים בסיר גדול עם כף מלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך 10 דקות.
- מסננים את פרחי הכרובית ומניחים בצד.
- בקערה רחבה, מערבבים את שמן הזית, הפפריקה, המלח, הפלפל, השום הכתוש ומיץ הלימון.
- מוסיפים את פרחי הכרובית לקערת התיבול ומערבבים היטב, כך שכל הפרחים יכוסו בתיבול.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או משמנים קלות.
- מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית בשכבה אחת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דקות, או עד שהכרובית מקבלת צבע זהוב.
טיפים
- לתוספת פיקנטית, אפשר להוסיף מעט פלפל צ’ילי גרוס לתיבול.
- לקבלת מרקם פריך במיוחד, אפשר להפוך את פרחי הכרובית באמצע האפייה.
- ניתן להגיש את הכרובית עם טחינה, יוגורט או כל רוטב אהוב אחר.
Leave a Reply