פרסבורגר אגוזים – מאפה חורפי משגע

פרסבורגר אגוזים - מאפה חורפי משגע
דרגו את המתכון

ניחוח אגוזים משכר במאפה הונגרי מסורתי

מאת: ליטל אשואל

הכירו את הפרסבורגר אגוזים, קינוח חורפי מושלם לאוהבי אגוזים שרוצים להתפנק עם טעמים עשירים וחמימים. הפרסבורגר הוא מאפה הונגרי מסורתי, וכדי להפוך אותו למיוחד במינו משלבים בו בצק פריך מושלם עם מלית אגוזים עשירה במרקם נהדר. תכינו אותו לאורחים בשבת וקצרו מחמאות.

המתכון הזה לוקח אתכם למסע קולינרי טעים וריחני. קל מאוד להכין אותו והוא משתלב נהדר עם כוס תה חם או קפה הפוך ביום חורפי וגשום. המתכון מתאים במיוחד לאירוח או סתם כשרוצים להתפנק בטעם מתוק וחמים, וכמובן כשרוצים להביא ביס מהטעמים של פעם.

מצרכים

לבצק:

  • 7 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 3 כפיות שמרים יבשים (שטוחות)
  • 400 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים (בגודל L)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1.5 כוסות מי ברז

למלית אגוזים:

  • 300 גרם אגוזי מלך טחונים דק
  • 300 גרם אגוזי פקאן טבעיים טחונים דק
  • 2 כוסות סוכר לבן
  • 1 כף קינמון טחון
  • 4 חלבונים

אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח והמחמאה עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל והמים ולשים לבצק רך. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בין שני ניירות אפייה. מעבירים למקרר לשעתיים.
  2. הכנת המלית: טוחנים את האגוזים והפקאן עם הסוכר במעבד מזון. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקינמון והחלבונים, מערבבים היטב עד שהתערובת הופכת לדביקה.
  3. הרכבת הפרסבורגר: מוציאים מלבן בצק מהמקרר, מורחים רבע מתערובת האגוזים ומגלגלים לרולדה בעזרת נייר האפייה. משטחים מעט, מורחים בחלמון ביצה ויוצרים דוגמה עם מזלג.
  4. אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כחצי שעה, עד שהמאפה מזהיב.
  5. מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.

טיפים

  • ניתן להקפיא את העוגות המוכנות.
Exit mobile version