פשטידת אטריות וגבינות – ארוחה משפחתית קלה וטעימה

פשטידת אטריות וגבינות - ארוחה משפחתית קלה וטעימה
דרגו את המתכון

פשטידה חלבית מושלמת: שילוב מנצח של אטריות, גבינות ובצל מטוגן

מתכון פשוט ומהיר לפשטידת אטריות וגבינות, מושלם לארוחת ערב משפחתית או לאירוח קל. הפשטידה משלבת טעמים עשירים של גבינות מגוונות, אטריות רכות ובצל מטוגן, ויוצרת ארוחה משביעה וטעימה במיוחד.

מאת: נטלי לוי

פשטידת אטריות וגבינות היא פתרון מצוין לארוחה קלה וטעימה. ניתן להכין אותה עם מגוון גבינות לפי הטעם האישי, והיא תמיד מתקבלת בברכה על ידי כולם.

מצרכים

  • 250 גרם אטריות (כל סוג שאוהבים)
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 ביצים
  • חצי חבילה גבינה לבנה
  • 1 שמנת חמוצה
  • חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
  • חצי כוס גבינה בולגרית, פטה או צפתית מפוררת
  • רבע כוס גבינה צהובה מגורדת לפיזור מעל
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות.
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים: אטריות, בצל מטוגן, ביצים, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית/פטה/צפתית, מלח ופלפל.
  4. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבניות.
  5. מפזרים מעל את רבע כוס הגבינה הצהובה המגורדת.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-40 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

טיפים

  • ניתן להוסיף לפשטידה ירקות נוספים כמו פטריות, תרד או ברוקולי.
  • לגרסה עשירה יותר, ניתן להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה לתערובת.
  • מומלץ להגיש את הפשטידה חמה או בטמפרטורת החדר.