פשטידת בצל וגבינות ממכרת ב-10 דקות

פשטידת בצל וגבינות ממכרת ב-10 דקות
3.1/5 - למתכון דירוג של 17 חובבי בישול

פשטידת בצל וגבינות עשירה

מרכיבים:

  • לתבנית: תבנית מלבנית בינונית-גדולה (32×25 ס"מ)
  • לבסיס הפשטידה:
    • 50 גרם חמאה
    • 5 כפות שמן
    • 1 כרישה, פרוסה לעיגולים
    • 2 בצלים אדומים, קצוצים
    • 2 בצלים לבנים גדולים, קצוצים
  • למלית:
    • 1 קרטון (250 מ"ל) שמנת לבישול
    • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
    • 500 גרם גבינה לבנה 5%
    • 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת (כמו עמק)
    • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
    • 4 כפות גדושות קמח תופח
    • 5 ביצים
    • 1 כפית פלפל שחור
    • 1 כף אבקת מרק בצל
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כוס שבבי בצל (לא חובה)
  • לציפוי התבנית:
    • 4 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור: ל-180 מעלות.
  2. מטגנים את הבסיס: במחבת גדולה (רצוי טפלון) ממיסים חמאה ושמן. מוסיפים כרישה ובצלים ומטגנים עד שקיפות.
  3. מכינים את המלית: מעבירים את תכולת המחבת לקערה גדולה. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מכינים את התבנית: משמנים את התבנית ומפזרים פירורי לחם על התחתית והדפנות.
  5. אופים: יוצקים את המלית לתבנית ואופים כשעה, או עד שהפשטידה מזהיבה-משחימה.

טיפים:

  • אם הפשטידה לא משחימה מספיק, אפשר להוסיף עוד 10 דקות אפייה.
  • אפשר להגיש חם או קר.
  • מתאים להקפאה.

בתיאבון!

מתכון של לאה מאיר.