פשטידת בצל וגבינות עשירה
מרכיבים:
- לתבנית: תבנית מלבנית בינונית-גדולה (32×25 ס"מ)
- לבסיס הפשטידה:
- 50 גרם חמאה
- 5 כפות שמן
- 1 כרישה, פרוסה לעיגולים
- 2 בצלים אדומים, קצוצים
- 2 בצלים לבנים גדולים, קצוצים
- למלית:
- 1 קרטון (250 מ"ל) שמנת לבישול
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת (כמו עמק)
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 4 כפות גדושות קמח תופח
- 5 ביצים
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק בצל
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס שבבי בצל (לא חובה)
- לציפוי התבנית:
- 4 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה:
- מחממים תנור: ל-180 מעלות.
- מטגנים את הבסיס: במחבת גדולה (רצוי טפלון) ממיסים חמאה ושמן. מוסיפים כרישה ובצלים ומטגנים עד שקיפות.
- מכינים את המלית: מעבירים את תכולת המחבת לקערה גדולה. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את התבנית: משמנים את התבנית ומפזרים פירורי לחם על התחתית והדפנות.
- אופים: יוצקים את המלית לתבנית ואופים כשעה, או עד שהפשטידה מזהיבה-משחימה.
טיפים:
- אם הפשטידה לא משחימה מספיק, אפשר להוסיף עוד 10 דקות אפייה.
- אפשר להגיש חם או קר.
- מתאים להקפאה.
בתיאבון!
מתכון של לאה מאיר.
Leave a Reply