פשטידת כרובית וגבינות מתכון היסטרי

2.2/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

פשטידת כרובית וגבינות

מצרכים:

  • כרובית וחצי בינונית
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • גביע שמנת חמוצה 15%
  • גביע גבינה לבנה 5%
  • פרוסה גבינה צהובה
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5%
  • כף קוטג'
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית אגוז מוסקט
  • 3 ביצים גודל M
  • 10 גרם חמאה (חצי לשמן התבנית, חצי לבלילה)

מתכונים נוספים

כרובית ממולאת בבשר טחון ברוטב עגבניות מתכון נדיר
קציצות כרובית מטוגנות מתכון אליפות
שווארמה כרובית – פינוק טעים ומשביע, קל להכנה ומתאים לכל המשפחה!

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים רותחים עד לריכוך (כ-40 דקות).
  2. מסננים את הכרובית ומועכים לפירה (בעזרת מזלג או מועך פירה).
  3. בקערה גדולה, מערבבים את פירה הכרובית עם הגבינות, הביצים, קמח תפוחי אדמה, כף פירורי לחם, חצי מכמות החמאה המומסת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  4. משמנים תבנית אפייה בחצי מכמות החמאה הנותרת ומפזרים כף פירורי לחם על התחתית.
  5. יוצקים את בלילת הכרובית לתבנית ומפזרים מעל עוד כף פירורי לחם.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 50 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה.

בתאבון!

מתכון של סיגל נוריאני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *