פשטידת כרובית קלה וטעימה

פשטידת כרובית קלה וטעימה
2.6/5 - למתכון דירוג של 18 חובבי בישול

מתכון של יעל נתן

פשטידה זו היא אופציה נהדרת לארוחה טעימה וקלה להכנה. הכרובית נאפית עם בצל מטוגן וביצים, ויוצרת מנה עשירה ומנחמת.

מצרכים:

  • 1 כרובית בינונית
  • 2 בצלים
  • פטריות טריות (לא חובה)
  • 2 ביצים
  • כף מיונז
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את הכרובית כ-10 דקות במים עם מעט מלח. מסננים ומרסקים בעזרת מזלג או מועך פירה.
  2. מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה.
  3. מערבבים את כל המצרכים יחד: כרובית, בצל מטוגן, פטריות (אם משתמשים), ביצים, מיונז, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור.
  4. משמנים תבנית עגולה (24 ס”מ) או תבנית פיירקס.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית.
  6. אופים כ-35-45 דקות בחום של 180 מעלות.

בתאבון!