פשטידת כרוב וגבינות
מצרכים:
- חצי כרוב לבן קטן
- גזר (כמות לפי הטעם)
- בצל ירוק (מעט)
- שמיר (לא חובה)
- עלי טימין טריים קצוצים
- 3 ביצים גדולות
- 1 גביע קוטג'
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- חצי כוס קמח תופח
- 2 כפות שומשום (לתערובת)
- 2 כפות שומשום (לפיזור מעל)
- כפית מלח
- רבע כוס שמן קנולה
- מעט שמן קנולה לשימון התבנית
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו את כל המצרכים יחד, פרט ל-2 כפות השומשום המיועדות לפיזור מעל הפשטידה.
- שמנו תבנית אפייה וצקו לתוכה את התערובת.
- יישרו את התערובת בתבנית ופזרו מעל את 2 כפות השומשום הנותרות.
- הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו במשך 40-45 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה.
- הוציאו מהתנור, הניחו לפשטידה להצטנן מעט ובתאבון!
מתכון של תילי טובה.
Leave a Reply