פשטידת מחמאר מרוקאית מטורפת

פשטידת מחמאר מרוקאית חגיגית
2.4/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

מתכון של גלית בן מויאל

פשטידה מרוקאית מסורתית וקלה להכנה, מושלמת לשולחן החג.

מצרכים:

  • 7-8 תפוחי אדמה קלופים מבושלים
  • 3 ביצים קשות
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 7 ביצים
  • שקית אבקת אפייה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אבקת מרק עוף או כורכום
  • אופציונלי: אפונה וגזר מבושל

אופן ההכנה:

  1. מועכים את תפוחי האדמה והביצים הקשות במזלג.
  2. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים.
  3. מערבבים פנימה את הביצים ואבקת האפייה.
  4. מחממים שמן בנדיבות בסיר עמוק על אש גבוהה.
  5. כשהשמן חם מאוד, יוצקים את הבלילה לתוך הסיר.
  6. מנמיכים את האש לנמוכה-בינונית ומבשלים כ-15 דקות.
  7. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  8. אופים עד שהפשטידה מזהיבה.
  9. הופכים בזהירות על צלחת הגשה.

בתאבון!

Exit mobile version