פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית
מצרכים:
- 5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 6 ביצים, טרופות
- 1/2 חבילה פטרוזיליה, קצוצה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- קורט כורכום
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 3 כפות שמן זית
- מעט מיץ לימון (לסחיטה מעל הפשטידה המוכנה)
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה: בסיר גדול, מבשלים את תפוחי האדמה עם התבלינים (מלח, פלפל שחור, כורכום ואבקת מרק עוף) עד שהם רכים. מסננים את המים ומועכים לפירה חלק.
- מערבבים את הפירה עם שאר המרכיבים: מוסיפים לפירה את הביצים הטרופות והפטרוזיליה הקצוצה, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- אופים את הפשטידה: משמנים תבנית עגולה במעט שמן זית. יוצקים את התערובת לתבנית, ומזלפים מעל 3 כפות שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה.
- מגישים: מוציאים את הפשטידה מהתנור ומצננים מעט. סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומגישים.
בתאבון!
מתכון של אורה ארגוב.
Leave a Reply