פשטידת פטריות מעלפת מתכון קל
פשטידת פטריות עם בצק עלים היא מאפה חגיגי וטעים, שמתאים לכל אירוע. היא עשויה מבצק עלים פריך ומעט מתוק, ומילוי עשיר של פטריות שמפיניון, בצל, שמנת וביצים. הפשטידה נאפת בתנור לחום גבוה, עד שהיא מקבלת גוון זהוב יפה.
הפטריות הן מרכיב חשוב במאפה זה, והן מעניקות לו טעם עמוק ועשיר. ניתן להשתמש בכל סוג של פטריות שאוהבים, אך פטריות שמפיניון הן הבחירה הפופולרית ביותר. הפטריות מטוגנות בשמן זית עד שהן מרככות ומקבלות גוון זהוב.
הבצק העלי הוא מרכיב נוסף שתורם לחגיגיות של המאפה. בצק עלים הוא בצק פריך ומעט מתוק, שמשתלב היטב עם המלית החמאתית. ניתן להשתמש בבצק עלים מוכן, או להכין בצק עלים ביתי.
הפשטידה נאפת בתנור לחום גבוה, עד שהיא מקבלת גוון זהוב יפה. לאחר האפייה, היא מוכנה להגשה.
מצרכים:
400 גרם בצק עלים
350 גרם פטריות
בצל
75 גרם חמאה
כוס פירורי לחם
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
3 ביצים
3 כפות מיץ לימון
אופן הכנה:
- מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X45 ס"מ וחותכים את העלה ל-9 מלבנים בגודל 15X10.
- פורסים את הפטריות לפרוסות עבות וקוצצים את הבצל.
- ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מורידים מהאש ומוסיפים לסיר את פירורי הלחם,הפטרוזיליה,מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,טורפים 2 ביצים ומוסיפים תוך בחישה לתערובת.
- מניחים מעט מהמלית במרכז כל מלבן בצק.
- טורפים את הביצה השלישית ומברישים בה את שולי מלבני הבצק.
- מצמידים כל 2 פינות קרובות ומביאים אותן אל המרכז מעל המלית.
- מסדרים את המאפים על מגש אפיה מורטב מעט,מורחים ביצה מעל ואופים בתנור חם (180-200 מעלות) במשך 15 דקות או עד שהבצק מוכן וזהוב,מגישים מיד.
טיפים להכנת פשטידת פטריות עם בצק עלים
- ניתן להוסיף למלית גם גבינות, כגון גבינה צהובה, מוצרלה או פטה.
- ניתן להוסיף למלית גם ירקות נוספים, כגון פלפלים, תירס או אפונה.
- ניתן להוסיף למלית גם תבלינים נוספים, כגון עלי תימין, רוזמרין או פלפל שחור.
אז כנסו למטבח והכינו את המנה הנהדרת הזאת.
Leave a Reply