מתכון של ריקי כהן
פשטידה נהדרת וקלה להכנה, המשלבת טעמים נהדרים של קישואים וגבינות. מושלמת לארוחת ערב קלילה או כתוספת לארוחה חלבית.
מצרכים:
- 4-5 קישואים בינוניים (שטופים, לא צריך לקלף)
- 200 גרם גבינת פטה
- 100-150 גרם גבינה מגורדת שאוהבים (מוצרלה, גאודה, אמנטל…)
- 1 בצל גדול קצוץ, מטוגן במעט שמן זית
- כוס קמח (140 גרם)
- כפית גדושה אבקת אפייה
- חצי כוס שמן (אפשר גם רבע)
- 4 ביצים
- מלח, פלפל
- אבקת מרק ירקות/עוף (לא חובה)
- קצת שמיר קצוץ או ירק אחר
אופן הכנה:
- מגרדים את הקישואים בפומפייה גסה לתוך קערה.
- סוחטים מעט את הקישואים המגורדים.
- מוסיפים לקערה את גבינת הפטה, בצל מטוגן, קמח, אבקת אפייה, שמן, ביצים וגבינות.
- מתבלים לפי הטעם (להיזהר עם המלח, כי הגבינה מלוחה).
- מערבבים הכל יחד.
- משמנים תבנית מלבנית קטנה (20/20) ומפזרים קצת פירורי לחם.
- שופכים את התערובת לתבנית.
- אופים בחום בינוני-גבוה (175 מעלות) למשך כ-45 דקות, עד להשחמה.
- כשהפשטידה חמה היא עדיין רכה, מתייצבת לאחר צינון.
הגשה:
אפשר להגיש את הפשטידה עם מטבל שמכינים בקלות משמנת חמוצה, שום כתוש, מעט לימון סחוט, מלח, פלפל ועשבי תיבול או ירק קצוץ (שמיר או פטרוזיליה).
Leave a Reply