פשטידת קישואים וגבינת פטה

פשטידת קישואים וגבינת פטה
דרגו את המתכון

מתכון של ריקי כהן

פשטידה נהדרת וקלה להכנה, המשלבת טעמים נהדרים של קישואים וגבינות. מושלמת לארוחת ערב קלילה או כתוספת לארוחה חלבית.

מצרכים:

  • 4-5 קישואים בינוניים (שטופים, לא צריך לקלף)
  • 200 גרם גבינת פטה
  • 100-150 גרם גבינה מגורדת שאוהבים (מוצרלה, גאודה, אמנטל…)
  • 1 בצל גדול קצוץ, מטוגן במעט שמן זית
  • כוס קמח (140 גרם)
  • כפית גדושה אבקת אפייה
  • חצי כוס שמן (אפשר גם רבע)
  • 4 ביצים
  • מלח, פלפל
  • אבקת מרק ירקות/עוף (לא חובה)
  • קצת שמיר קצוץ או ירק אחר

אופן הכנה:

  1. מגרדים את הקישואים בפומפייה גסה לתוך קערה.
  2. סוחטים מעט את הקישואים המגורדים.
  3. מוסיפים לקערה את גבינת הפטה, בצל מטוגן, קמח, אבקת אפייה, שמן, ביצים וגבינות.
  4. מתבלים לפי הטעם (להיזהר עם המלח, כי הגבינה מלוחה).
  5. מערבבים הכל יחד.
  6. משמנים תבנית מלבנית קטנה (20/20) ומפזרים קצת פירורי לחם.
  7. שופכים את התערובת לתבנית.
  8. אופים בחום בינוני-גבוה (175 מעלות) למשך כ-45 דקות, עד להשחמה.
  9. כשהפשטידה חמה היא עדיין רכה, מתייצבת לאחר צינון.

הגשה:

אפשר להגיש את הפשטידה עם מטבל שמכינים בקלות משמנת חמוצה, שום כתוש, מעט לימון סחוט, מלח, פלפל ועשבי תיבול או ירק קצוץ (שמיר או פטרוזיליה).

Exit mobile version