מאכל קלאסי וטעים של תפוחי אדמה, אפונה וגזר
מאת: מעיין ארטן
פשטידת תפוחי אדמה ביתית, חמה ומשביעה, שתמיד מזכירה טעמים של בית. עם שילוב פשוט של תפוחי אדמה רכים, אפונה מתוקה וגזר, היא מתאימה לכל ארוחה – מצהריים משפחתיים ועד לארוחת ערב חמימה.
מצרכים
- 5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
- אפונה וגזר מקופסת שימורים (או קפואה וטריים)
- 6 ביצים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מעט כורכום
- כפית אבקת מרק עוף
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם מתרככים. מסננים ומועכים לפירה.
- מסננים את האפונה והגזר מקופסת השימורים. אם משתמשים בירקות טריים, מבשלים אותם עם תפוחי האדמה עד לריכוך.
- בקערה גדולה, מערבבים את פירה תפוחי האדמה עם האפונה והגזר.
- מוסיפים את הביצים, התבלינים והפטרוזיליה, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים היטב סיר בקוטר 22-24 ס”מ עם 4 כפות שמן חם.
- יוצקים את תערובת תפוחי האדמה לתוך הסיר.
- מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, ולאחר מכן מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- אופים במשך 30-40 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
הערות
- ניתן להשתמש בסיר ג’חנון לאפיית הפשטידה.
- לגרסה עשירה יותר, אפשר להוסיף בצל מטוגן לתערובת.
פשטידת תפוחי אדמה בסגנון ביתי
Leave a Reply