פשטידת תפוחי אדמה בסגנון ביתי

פשטידת תפוחי אדמה בסגנון ביתי
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מאכל קלאסי וטעים של תפוחי אדמה, אפונה וגזר

מאת: מעיין ארטן

פשטידת תפוחי אדמה ביתית, חמה ומשביעה, שתמיד מזכירה טעמים של בית. עם שילוב פשוט של תפוחי אדמה רכים, אפונה מתוקה וגזר, היא מתאימה לכל ארוחה – מצהריים משפחתיים ועד לארוחת ערב חמימה.

מצרכים

  • 5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
  • אפונה וגזר מקופסת שימורים (או קפואה וטריים)
  • 6 ביצים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מעט כורכום
  • כפית אבקת מרק עוף
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם מתרככים. מסננים ומועכים לפירה.
  2. מסננים את האפונה והגזר מקופסת השימורים. אם משתמשים בירקות טריים, מבשלים אותם עם תפוחי האדמה עד לריכוך.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את פירה תפוחי האדמה עם האפונה והגזר.
  4. מוסיפים את הביצים, התבלינים והפטרוזיליה, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. משמנים היטב סיר בקוטר 22-24 ס”מ עם 4 כפות שמן חם.
  6. יוצקים את תערובת תפוחי האדמה לתוך הסיר.
  7. מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, ולאחר מכן מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  8. אופים במשך 30-40 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

הערות

  • ניתן להשתמש בסיר ג’חנון לאפיית הפשטידה.
  • לגרסה עשירה יותר, אפשר להוסיף בצל מטוגן לתערובת.

פשטידת תפוחי אדמה בסגנון ביתי