מתכון משפחתי מושלם לארוחות שבת וחג
מאת: ליאור שרעבי
פשטידת תפוחי אדמה, רכה ועשירה בטעמים, שמביאה איתה את ניחוחות הבית החמים. הפשטידה משלבת מרקמים וטעמים האהובים על כולם. בזכות קלות ההכנה והמרכיבים הנגישים, זוהי מנה מושלמת לארוחות משפחתיות חגיגיות, לארוחות שבת, או סתם כשרוצים לפנק את המשפחה בארוחה מנחמת וטעימה.
מצרכים
- 7 תפוחי אדמה גדולים
- 8 ביצים
- חצי קופסת אפונה וגזר (או קופסה שלמה, מסוננת)
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות קמח
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח (לפי הטעם)
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- פלפל שחור (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, מועכים לפירה ומניחים להתקרר מעט.
- מוסיפים לפירה את שאר המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים בנדיבות (כשליש כוס שמן) תבנית עגולה (קוטר 24 ס”מ, חד פעמית או רגילה עם נייר אפייה).
- יוצקים את התערובת לתבנית.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הפשטידה עד שהיא משחימה.
- מכבים את התנור ומשאירים את הפשטידה בתוכו לחצי שעה נוספת.
Leave a Reply