צ'יפס מתנפח של פעם המתכון הכי טוב

3.5/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 20 דקות

מצרכים:

  • 3-4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס מים או מי סודה (מוגזים)
  • 2 ביצים
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)

אופן הכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות מאוד (בעובי של כ-2 מ"מ).
  2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקורנפלור, אבקת האפייה, הקמח, המים או מי הסודה והביצים עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מתבלים את הבלילה במלח, פלפל שחור וכורכום לפי הטעם.
  4. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומערבבים היטב עד שהן מצופות לחלוטין.
  5. מחממים שמן עמוק בסיר על אש בינונית-גבוהה.
  6. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה המצופות בבלילה עד להזהבה והתנפחות (כ-2-3 דקות).
  7. מוציאים את הצ'יפס בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  8. מגישים חם ונהנים!

טיפ: כדי לקבל צ'יפס מתנפח במיוחד, מומלץ להשרות את פרוסות תפוחי האדמה במים קרים למשך 30 דקות לפני הטיגון.

מתכון של נועם זיגדון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *