צלי בקר מניפה חגיגי לשבת: מתכון מרשים וטעים בטירוף שכולם יטרפו! 😋

דרגו את המתכון

צלי בקר מניפה חגיגי לשבת: מתכון מרשים וטעים בטירוף שכולם יטרפו! 😋

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 3 שעות ו- 30 דקות דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

  • 1 גוש בשר מספר 5 (עדיף)
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 1/4 כפית כורכום
  • 5 עלי דפנה
  • 2-3 תפוחי אדמה
  • 1/2 קילוגרם בצלי שאלוט
  • 1 ראש שום
  • 1 כף טריאקי
  • 2 כפות סילאן
  • 1 סלסלת פטריות שלמות (250 גרם)
  • 1 כף מרק עוף
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 חופן סלרי
  • 2 כפות רוטב סויה (או יותר, לפי הטעם)
  • 1 כפית מלח (או קורט)
  • 1 כפית תבלין על האש

מתכונים נוספים

צלי בקר שפשוט נמס בפה מתכון אליפות
פטריות: לא רק פטריות שמפיניון: גילוי עולם של טעמים, בריאות וקסם
עוגת ספוג תפוזים לשבת ב-30 דקות: מתכון מהיר וטעים, מושלמת גם למתחילים! 👩‍🍳⏱️

 

אופן ההכנה:

  1. שלוק את הבשר:

    • בסיר גדול, שלוק את נתח הבשר במים רותחים עם פלפל אנגלי, כורכום ועלי דפנה.
    • בישל עד שהבשר רך מאוד (כ-3 שעות).
    • הוצא את הבשר מהסיר והנח לו להתקרר.
    • לאחר שהתקרר, פרס את הבשר לפרוסות דקות, בצורת מניפה.
  2. הכן את תפוחי האדמה:

    • קלף את תפוחי האדמה ובשל אותם במים רותחים עד לריכוך.
    • סנן את תפוחי האדמה והנח בצד.
  3. הכן את הרוטב:

    • בסיר שמתאים לתנור, טגן את בצלי השאלוט החתוכים עד להשחמה קלה.
    • הוסף את השום הכתוש, טריאקי, סילאן וכורכום, וערבב היטב.
    • הוסף את תפוחי האדמה לסיר וערבב קלות עד שיצופו ברוטב.
    • הוסף את הבשר הפרוס וטגן אותו קלות מכל הצדדים.
    • הוסף את הפטריות השלמות לסיר.
    • הוסף מים מציר הבשר יחד עם אבקת מרק עוף.
    • מזוג מהרוטב על הבשר.
  4. תבל ואפה:

    • תבל בפלפל שחור גרוס, פטרוזיליה טרייה ויבשה, סלרי ורוטב סויה.
    • פזר על תפוחי האדמה מלח ותבלין "על האש".
    • בישל על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך מעט.
    • הוסף עוד מעט מציר הבשר במידת הצורך.
    • הכנס את הסיר לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (טורבו) למשך כ-10 דקות, או עד שהבשר מקבל גוון זהוב ויפה.
    • פזר פטרוזיליה טרייה קצוצה לפני ההגשה.

מתכון של אילנית כרבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *