צלי בקר מניפה חגיגי לשבת: מתכון מרשים וטעים בטירוף שכולם יטרפו! 😋
זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 3 שעות ו- 30 דקות דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
- 1 גוש בשר מספר 5 (עדיף)
- 1 כפית פלפל אנגלי
- 1/4 כפית כורכום
- 5 עלי דפנה
- 2-3 תפוחי אדמה
- 1/2 קילוגרם בצלי שאלוט
- 1 ראש שום
- 1 כף טריאקי
- 2 כפות סילאן
- 1 סלסלת פטריות שלמות (250 גרם)
- 1 כף מרק עוף
- 5 גבעולי פטרוזיליה
- 1 חופן סלרי
- 2 כפות רוטב סויה (או יותר, לפי הטעם)
- 1 כפית מלח (או קורט)
- 1 כפית תבלין על האש
מתכונים נוספים
צלי בקר שפשוט נמס בפה מתכון אליפות
פטריות: לא רק פטריות שמפיניון: גילוי עולם של טעמים, בריאות וקסם
עוגת ספוג תפוזים לשבת ב-30 דקות: מתכון מהיר וטעים, מושלמת גם למתחילים! 👩🍳⏱️
אופן ההכנה:
-
שלוק את הבשר:
- בסיר גדול, שלוק את נתח הבשר במים רותחים עם פלפל אנגלי, כורכום ועלי דפנה.
- בישל עד שהבשר רך מאוד (כ-3 שעות).
- הוצא את הבשר מהסיר והנח לו להתקרר.
- לאחר שהתקרר, פרס את הבשר לפרוסות דקות, בצורת מניפה.
-
הכן את תפוחי האדמה:
- קלף את תפוחי האדמה ובשל אותם במים רותחים עד לריכוך.
- סנן את תפוחי האדמה והנח בצד.
-
הכן את הרוטב:
- בסיר שמתאים לתנור, טגן את בצלי השאלוט החתוכים עד להשחמה קלה.
- הוסף את השום הכתוש, טריאקי, סילאן וכורכום, וערבב היטב.
- הוסף את תפוחי האדמה לסיר וערבב קלות עד שיצופו ברוטב.
- הוסף את הבשר הפרוס וטגן אותו קלות מכל הצדדים.
- הוסף את הפטריות השלמות לסיר.
- הוסף מים מציר הבשר יחד עם אבקת מרק עוף.
- מזוג מהרוטב על הבשר.
-
תבל ואפה:
- תבל בפלפל שחור גרוס, פטרוזיליה טרייה ויבשה, סלרי ורוטב סויה.
- פזר על תפוחי האדמה מלח ותבלין "על האש".
- בישל על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך מעט.
- הוסף עוד מעט מציר הבשר במידת הצורך.
- הכנס את הסיר לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (טורבו) למשך כ-10 דקות, או עד שהבשר מקבל גוון זהוב ויפה.
- פזר פטרוזיליה טרייה קצוצה לפני ההגשה.
מתכון של אילנית כרבי
Leave a Reply