צלי כתף חגיגי עם ירקות שורש – מתכון נימוח ומפואר לשבת
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 3.5 שעות זמן השריה: 4 שעות דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
- 2 קילו צלי כתף טרי (מס' 5)
למרינדה:
- 2 כוסות יין אדום חצי יבש / או יין לבן / יין בטעם פירותי עדין / בירה לבנה
- 1 בצל
- 1 כרישה
- 1 גזר
- 1 שורש סלרי (חתוך גס)
לתבלון ולרוטב:
- שמן זית (לפי הטעם)
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- 1 כפית כורכום
- 1 כף פפריקה
- 5 גרגירי פלפל אנגלי (שלם)
- 2 עלי דפנה
- ½ כפית קורנפלור
- פטריות שמפניון/ערמונים קלופות (לפי הטעם)
צלי בקר חגיגי -מתכון מנצח- Minute steak roast
מתכונים נוספים
צלי כתף משגע ברוטב פטריות
צלי בקר מניפה חגיגי לשבת: מתכון מרשים וטעים בטירוף שכולם יטרפו! 😋
קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי – מתכון קל וטעים בפחות משעה
אופן ההכנה:
-
השריית הבשר: משרים את נתח הבשר במרינדה של יין וירקות שורש חתוכים למשך 4 שעות.
-
צריבת הבשר:
- מחממים סיר עם ¼ כוס שמן זית.
- מנגבים את הנתח ומתבלים במלח ופלפל.
- צורבים את הנתח מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יפה (להבה בינונית).
-
בישול ארוך:
- מוסיפים את נוזלי המרינדה לסיר, מוודאים שהבשר מכוסה עד 1/3 מגובהו.
- במידת הצורך, מוסיפים מים כדי להגיע לכיסוי הרצוי.
- מוסיפים את ירקות השורש, פלפל אנגלי ועלי דפנה.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשלוש וחצי שעות.
-
הכנת הרוטב:
- מסננים את הציר מהבשר והירקות (את הירקות ניתן לזרוק).
- שומרים את הבשר והציר במקרר למשך הלילה.
- למחרת, פורסים את הבשר לפרוסות.
- מביאים את הציר לרתיחה.
- מערבבים קורנפלור עם 3 כפות מים ומוסיפים לרוטב תוך כדי ערבוב.
- מצמצמים את הרוטב ומתבלים במלח, פלפל, כורכום ופפריקה.
-
הגשה:
- מחממים את פרוסות הבשר ברוטב המצומצם.
- ניתן להוסיף פטריות לפי הטעם.
- מגישים חם.
מתכון של: אריאלה גולדמן
Leave a Reply