צלי כתף חגיגי עם ירקות שורש – מתכון נימוח ומפואר לשבת

צלי כתף חגיגי עם ירקות שורש - מתכון נימוח ומפואר לשבת
2.2/5 - למתכון דירוג של 15 חובבי בישול

צלי כתף חגיגי עם ירקות שורש – מתכון נימוח ומפואר לשבת

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 3.5 שעות זמן השריה: 4 שעות דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

  • 2 קילו צלי כתף טרי (מס' 5)

למרינדה:

  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש / או יין לבן / יין בטעם פירותי עדין / בירה לבנה
  • 1 בצל
  • 1 כרישה
  • 1 גזר
  • 1 שורש סלרי (חתוך גס)

לתבלון ולרוטב:

  • שמן זית (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי (שלם)
  • 2 עלי דפנה
  • ½ כפית קורנפלור
  • פטריות שמפניון/ערמונים קלופות (לפי הטעם)

צלי בקר חגיגי -מתכון מנצח- Minute steak roast

מתכונים נוספים

צלי כתף משגע ברוטב פטריות
צלי בקר מניפה חגיגי לשבת: מתכון מרשים וטעים בטירוף שכולם יטרפו! 😋
קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי – מתכון קל וטעים בפחות משעה

אופן ההכנה:

  1. השריית הבשר: משרים את נתח הבשר במרינדה של יין וירקות שורש חתוכים למשך 4 שעות.

  2. צריבת הבשר:

    • מחממים סיר עם ¼ כוס שמן זית.
    • מנגבים את הנתח ומתבלים במלח ופלפל.
    • צורבים את הנתח מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יפה (להבה בינונית).
  3. בישול ארוך:

    • מוסיפים את נוזלי המרינדה לסיר, מוודאים שהבשר מכוסה עד 1/3 מגובהו.
    • במידת הצורך, מוסיפים מים כדי להגיע לכיסוי הרצוי.
    • מוסיפים את ירקות השורש, פלפל אנגלי ועלי דפנה.
    • מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשלוש וחצי שעות.
  4. הכנת הרוטב:

    • מסננים את הציר מהבשר והירקות (את הירקות ניתן לזרוק).
    • שומרים את הבשר והציר במקרר למשך הלילה.
    • למחרת, פורסים את הבשר לפרוסות.
    • מביאים את הציר לרתיחה.
    • מערבבים קורנפלור עם 3 כפות מים ומוסיפים לרוטב תוך כדי ערבוב.
    • מצמצמים את הרוטב ומתבלים במלח, פלפל, כורכום ופפריקה.
  5. הגשה:

    • מחממים את פרוסות הבשר ברוטב המצומצם.
    • ניתן להוסיף פטריות לפי הטעם.
    • מגישים חם.

מתכון של: אריאלה גולדמן

Exit mobile version