קובה בורגול מטוגנת מתכון של פעם בחיים

דרגו את המתכון

קובה בורגול מטוגנת מתכון של פעם בחיים

קובה בורגול מטוגנת היא מאכל ערבי מסורתי אהוב. היא עשויה מבצק של בורגול, סולת וקמח, וממולאת בבשר בקר טחון, בצל, תבלינים ועשבי תיבול. הקובות מטוגנות בשמן עמוק עד להזהבה, ומוגשות לרוב עם טחינה, מטבוחה או חומוס.

מקור המתכון

מוצאו של מתכון הקובה בורגול מטוגנת הוא במטבח התימני, אך הוא נפוץ גם במטבחים אחרים באזור המזרח התיכון. המאכל ידוע גם בשמות "קובה בוריקה" או "קובה בורמה".

רשימת מרכיבים

  • 500 גרם בורגול דק
  • 3/4 כוס סולת
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 1/3 כוס שמן
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית הל
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. משרים את הבורגול במים חמים למשך 30 דקות, או עד שהוא סופג את כל המים.
  2. מסננים את הבורגול ומניחים לו להתקרר.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את הבורגול, הסולת, הקמח והשמן עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים.
  5. משטחים כל כדור בצק לעיגול דק.
  6. במרכז כל עיגול, מניחים כף גדושה של מילוי.
  7. סוגרים את הקובה ומדקים היטב את הקצוות.
  8. מחממים שמן עמוק בסיר גדול.
  9. מטגנים את הקובות בשמן החם עד להזהבה מכל הצדדים.
  10. מוציאים את הקובות מהשמן ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  11. מגישים את הקובות חמות, עם הטחינה, המטבוחה או החומוס.

טיפים

  • כדי שהבצק יהיה רך וגמיש, חשוב לא לערבב אותו יותר מדי.
  • ניתן להוסיף למלית גם ירקות קצוצים, כגון גזר, פטרוזיליה או כוסברה.
  • כדי שהקובות יהיו זהובות יותר, ניתן להוסיף להן אבקת קארי או כורכום.

וריאציות ושיפורים

  • ניתן להחליף את הבשר הטחון בבשר עוף טחון או בשר הודו טחון.
  • ניתן להוסיף למלית גם קטניות, כגון עדשים או חומוס.
  • ניתן להוסיף למלית גם פירות יבשים, כגון צימוקים או משמשים.

דרגת קושי

קל-בינוני

זמן הכנה נדרש

כשעה

הצעות הגשה

  • ניתן להגיש את הקובות לצד טחינה, מטבוחה או חומוס.
  • ניתן להגיש את הקובות עם סלט ירקות או סלט טחינה.
  • ניתן להגיש את הקובות עם יוגורט או איקרה.

קובה בורגול מטוגנת היא מאכל טעים ובריא, שמתאים לכל אירוע. היא קלה להכנה, ואפשר להכין אותה במגוון וריאציות. אז למה אתם מחכים? קדימה להכין קובה בורגול מטוגנת!

One thought on “קובה בורגול מטוגנת מתכון של פעם בחיים

  1. אני מכינה קובה בורגול שנים. על 3 כוסות בורגול דק אני שמה 1 כוס קמח רגיל.
    צריך לסחוט הייטב את הבורגול אחרי ההשרייה. מספיק להשרות את הבורגול רבע שעה עד עשרים דקות גג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *