קובה סלק של קלודין

קובה סלק של קלודין
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מצרכים

למילוי:

  • 600 גרם בשר טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • בצל אחד מגורד
  • כפית תבלין ראס אל חנות
  • פלפל שחור
  • מלח

למרק:

  • בצל אחד קצוץ
  • 3 סלקים קלופים וחתוכים
  • כף רסק עגבניות
  • חצי צרור עלי סלרי קצוצים
  • מיץ מלימון אחד סחוט
  • 4 כפות סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור

לעטיפת הקובה:

  • 4 כוסות סולת
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן
  • מלח

אופן ההכנה

  1. הכנת המרק: מטגנים בצל אחד קצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הסלקים החתוכים, רסק עגבניות, עלי סלרי, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כליטר ורבע מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה.
  2. הכנת המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה.
  3. הכנת עטיפת הקובה: מערבבים את הסולת, המים, השמן והמלח בקערה. מניחים ל-5 דקות לנוח.
  4. יצירת הקובות: יוצרים עיגולים מהבצק, ממלאים בבשר וסוגרים לצורת קובה.
  5. בישול הקובות: מניחים את הקובות במרק ומבשלים כחצי שעה.

קובה סלק – מתכון של קלודין מויאל לקובה סלק טעימה במיוחד. המתכון פשוט להכנה ומתאים לארוחה משפחתית או חגיגית.